Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
divljao na cesti

Audijem jurio 245 km na sat autocestom Zagreb-Lipovac

presretač (1)
Alen Brodar/VLM
28.02.2012.
u 08:55

Vozač je uzastopnim paljenjem dugih svjetala zahtijevao da se vozač automobila ispred njega makne s kolničke trake ili da ubrza vožnju, a nakon što je automobil pretekao s desne strane, naglo je usporavao isto vozilo

ŽUPANJA – Proteklog vikenda policijski presretač na autocesti Zagreb-Lipovac, kod odmorišta Rastovica, "ulovio" je u prekoračenju brzine 42-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je svojim vozilom, marke Audio A-6, vozio 245 kilometara na sat.

Naime, vozač je uzastopnim paljenjem dugih svjetala zahtijevao da se vozač automobila ispred njega makne s kolničke trake ili da ubrza vožnju, a nakon što je automobil pretekao s desne strane, naglo je usporavao isto vozilo tako da je vozilo moralo smanjiti brzinu na 30 kilometara na sat.

Protiv 42-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Lužana, Prekršajnom sudu u Županji, podneseno je izvješće o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to radi prekoračenja brzine, požurivanja vozača ispred sebe, preticanja s desne strane i naglog kočenja bez razloga.

Komentara 27

PE
pejok
09:35 28.02.2012.

Samo vi pisite ima mnogo idiota za volanom. Ne samo onih koji prebrzo voze nego i onih koji polako voze a uhvate se lijeve vozne trake kao da mu je to cacevina.I gospodin nece da se skloni a netko zaista zuri . nikog ne treba da briga sto onaj ili ovaj juri samo se ti skloni i biti cemo svi sigurniji. A doticni gospodin ce vec platit ili je vec preplatnik..

CR
crocro
09:40 28.02.2012.

Vozač koji vozilom juri 245 km/h a neki i brže, to su zapravo \"leteće bombe\" koje izravno prijete životima ostalih sudionika u prometu. To je potpuno jednako kao da vam netko uperi pušku u čelo, ali eto još neće pucati na vas dok ne razmisli. Ako prijavite takvog čovjeka koji vam je prijetio oružjem, policija će mu oduzeti oružje. A leteću bombu na cesti neće oduzeti. I vozila koja su predmet počinjenja ne prekršaja, nego u ovakvom slučaju kaznenog djela, također treba oduzimati, slati na licitaciju a novac u državni proračun. Vozač u zatvor. Tada mu ne treba novčana kazna. Nitko nema razloga na cesti prijetiti drugim ljudima a niti se to snije dopustiti. Predmete kojima se ugrožavaju životi drugih ljudi odmah oduzimati bez pardona. I neće više biti prijetnji životima drugih ljudi.

OB
-obrisani-
09:07 28.02.2012.

Otprilike jednom mjesečno objavljujete ovakav članak. Molim poštedite nas takvih napisa, jer njima samo potičete i druge da se tako ponašaju. Kad se promijeni zakon i kad će kazna za ovakve stvari biti trajna ili višegodišnja zaplijena vozila onda pišite o tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije