Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u UHPA-i

Atlas: Udrugu hrvatskih putničkih agencija predugo vode isti ljudi

tomislav fain
Dino Stanin/PIXSELL
08.12.2016.
u 16:47

Nezadovoljni izbornim rezultatima Atlasovci najavljuju izlazak iz Udruge, zajedno s porečkim Kompasom i adriatica.netom, u UHPA-i nemaju komentara

Nakon osam godina na mjestu predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba u ožujku će tu funkciju prepustiti Tomislavu Fainu. Vlasnik zadarske putničke agencije Terra Travel i član Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice izabran je na ovotjednoj izbornoj Skupštini UHPA-e, a imao je samo jednog protukandidata Tomislava Matiju Vargu, predsjednika uprave Atlasa. U UHPA-i ne žele otkriti s koliko je glasova Fain pobijedio mlađeg brata bivšeg ministra zdravstva Vargu, ali u Atlasu ne taje da će napustiti članstvo u toj udruzi. 

 - U kandidaturi su nas podržali vodeći subjekti turističkog biznisa u Hrvatskoj, naši partneri i turističke agencije. Zahvaljujemo im na podršci, s njima ćemo nastaviti suradnju s ciljem zaštite interesa turističkih agencija i njihovog dugoročnog razvoja. Zagovornici smo veće transparentnosti Izborni rezultat znak je da je UHPA-a udruga koju već dug niz godina isti sudionici kreiraju politiku. Mi smo zagovornici veće transparentnosti i fokusiranosti na druge prioritetne teme. Samim time, članstvo naše tri kompanije, Atlasa d,d, Kompasa d.o.o. Poreč i adriatica, net d.o.o. , s utjecajnim brojem bod glasova, za nas postaje dodatno opterećenje bez konkretnog smisla", pojašnjavaju u Atlasu razloge napuštanja UHPA-e. 

Još uvijek aktualni predsjednik UHPA-.e Boris Žgomba kaže da nema komentara, dok, kako kaže, na upravni odbor Udruge iz Atlasa ne stigne službena informacija

>> Evo što turistički sektor očekuje od novog ministra Capellija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije