Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijerov let

Atentat na Ivicu Dačića?To je samo njegov spin

Milanović Dačić (1)
Davor Javorović/PIXSELL
16.02.2013.
u 11:00

Analitičar Dragišić: Ovo vrijeđa inteligenciju naroda. Premijer Dačić ovakvim spinovima samo želi popraviti imidž jer u posljednje vrijeme vidimo kako se družio s kriminalcima

Tijekom proteklih desetak godina država, policija i sigurnosne službe zadali su mafiji u Srbiji teške udarce uhitivši na desetke kriminalaca.

No poslije najnovijih događaja očigledno da je mafija u Srbiji još iznimno snažna i organizirana. Dokaz tome je i pokušaj sabotaže na zrakoplovu vlade Srbije koji prevozi najviše srbijanske dužnosnike.

Srbijanska sigurnosna služba BIA upozorila je u četvrtak premijera Ivicu Dačića da je na zrakoplovu kojim se vraća iz posjeta Irskoj moguća diverzija. Planirano je da se izazove kvar koji bi izazvao djelomično oštećenje i nakon polijetanja doveo do pada aviona. Zbog oštećenja nastalih od pada naknadno se ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju bio namjerno izazvan kvar.

Računalo se i na poznate činjenice da se isti taj avion u posljednje vrijeme više puta kvario. Dačić je unatoč upozorenjima ipak poletio i na kraju i sretno i sigurno sletio u zračnu luku Beograd.

Nisu teme za spinove

– Što se tiče tog leta, razgovarao sam s pilotima, oni su obavili izvanrednu kontrolu letjelice i ja sam im predložio, jer to ne mogu sam odlučiti, da se vratimo tim zrakoplovom iz Dublina i tako je i bilo.

Zaključili smo, imajući na umu obimne državne obveze koje imamo u idućem razdoblju, a o kojima ovisi budućnost Srbije, da je nemoguće izmijeniti režim putovanja. To znači da ćemo nastaviti redovne aktivnosti i da će policija i BIA promijeniti način osiguranja letjelica i u Srbiji i u inozemstvu, da će se morati više posvetiti pozornost kontaktima s inozemnim policijama i sigurnosnim službama – rekao je Dačić nakon slijetanja te dodao da kriminalne skupine ne mogu utjecati na rad Vlade.

U zemlji u kojoj je 2003. ubijen premijer svaka informacija o ugroženosti sigurnosti najviših državnih dužnosnika uzima se iznimno ozbiljno. Međutim, neki stručnjaci smatraju da se radi o običnom spinu i pokušaju odvraćanja pozornosti.

– Takvim stvarima vrijeđa se inteligencija naroda i prikrivaju negativne vijesti. Nedopustivo je da se prvo izvijesti da postoji rizik, a da prije toga nisu uhićeni krivci za to. To nisu teme za \"spiniranje\" jer se radi o iznimno ozbiljnim stvarima. Dačić se tako želi predstaviti u boljem svjetlu jer ga u posljednje vrijeme mediji predstavljaju kao čovjeka koji je surađivao s kriminalcima. Sada će se zaboraviti Šarića i Dačić će se pokazati kao netko tko se zapravo bori protiv kriminalaca, a ne da surađuje s njima – rekao je Zoran Dragišić, profesor na Fakultetu za sigurnost, za beogradski dnevnik Press.

Priča je besmislena

Sličnog je mišljenja i direktor Međunarodnog instituta za sigurnost Orhan Dragaš koji smatra da je cijela priča besmislena kao i da je propust napravila BIA.

– Ponašaju se kao novinska agencija, a ne kao agencija za sigurnost. BIA ne radi svoj posao kako treba i napravila je brojne propuste – rekao je Dragaš.

 

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
11:48 16.02.2013.

toni naravno da smo bratski....ivica je i komunista ko vas sdp ...a vid mu samo ime......debeli ivica ....sopala ga vestica za rucak a on pojeo celu kucicu....i vesticu

BR
Brandfackel2
11:56 16.02.2013.

Ma vraga je to Dačićev spin. Zna on jako dobro kako znaju skončati srbijanski vladari. Od one kraljice što su je nabili na sablju, preko ubijenoga Đinđića pa sve do otrovanoga Miloševića. Tradicija baš i nije na Dačićevoj strani...

TO
Toni50
11:44 16.02.2013.

Primjer; Dačić netko si želi popraviti imidž jer se u posljednje vrijeme družio s kriminalcima ; znači isti je kao cijeli HDZ ! Jesmo ili nismo bratski narod ? pitatai se smije .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije