Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Space Oddity' u Novom Zelandu

Astronauta Buzza Aldrina u bolnici liječi dr. David Bowie

Buzz Aldrin
Foto: Twitter
08.12.2016.
u 06:30

David Bowie je pjesmu 'Space Oddity' o izmišljenom astronautu napisao koji dan prije Aldrinova leta na mjesec

Slavni astronaut Buzz Aldrin morao se nedavno neplanirano vratiti s Južnog pola nakon što se razbolio. Na liječenju je u novozelandskoj bolnici gdje ga liječi dr. David Bowie. Dakle, “zvjezdanog čovjeka” poput onoga iz pjesme “Starman” liječi netko tko se zove – David Bowie.

Aldrinova je agentica Christina Korp vješto i profesionalno iskoristila priliku pa fotografiju iz astronautove bolničke sobe u Christchurchu stavila na Twitter gdje se zahvalila nebesima što je Aldrinov liječnik upravo David Bowie.

“Takvo što doista ne možete izmisliti”, napisala je uz fotografiju. Podsjećamo da je pjevač David Bowie svoju poznatu pjesmu “Space Oddity” o izmišljenom astronautu koji gubi kontakt sa Zemljom napisao 1969. godine, samo par dana prije negoli su Neil Armstrong i Buzz Aldrin postali prvi ljudi koji su posjetili Mjesec.

Bowie, koji je usvojio i alternativno ime Ziggy Stardust, pjesmu “Starman” objavio je 1972. Ipak, Aldrin, kojemu je danas 86 godina, nadživio je Bowieja koji je preminuo ranije ove godine, a u bolnici u Christchurchu leži na intenzivnoj njezi gdje će ostati sve dok mu se iz pluća ne povuče tekućina.

Njegovo je spuštanje na Mjesec zajedno s Neilom Armstrongom pratilo za ono vrijeme nevjerojatnih 600 milijuna ljudi. Neponovljivo, baš poput “Starmana” ili umjetnika poput Davida Bowieja.

>> Astronaut Buzz Aldrin hitno evakuiran s Južnog pola

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije