Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građanski rat

Assadovi tenkovi ušli u Alep, pobunjenici gube najvažniju četvrt

Borbe u Siriji (1)
Reuters/Pixsell
08.08.2012.
u 20:19

Povukli smo se, ne idite više tamo, kazali su novinaru Reutersa pobunjenici iz Alepa

Alep, sirijski simbol otpora, pred slomom je! Nakon mjesec dana teških borbi, Damask je objavio kako je regularna vojska ovladala Salaheddinom, četvrti koja je bila najjače i najznačajnije uporište pobunjenika u najvećem gradu Sirije.

– Povukli smo se, ne idite više tamo – rekli su pobunjenici novinarima Reutersa koji su pokušali ući u Salaheddin kako bi snimili borbe. Prema tvrdnjama jednog pripadnika Slobodne sirijske vojske, koje prenosi Daily Telegraph, pobunjenici u Salaheddinu kontroliraju još samo nekoliko zgrada, a režimske snage u Salaheddin su ušle uz potporu tenkova i oklopnih vozila, no pobunjenici će se boriti do samoga kraja. Pad ključne gradske četvrti bio bi velik udarac Nacionalnom sirijskom vijeću i pobunjeničkim snagama. No, pojedini izvori iz oporbe ne priznaju poraz - Abu Firas, član Slobodne sirijske vojske, ističe: “Nismo se povukli, naši ljudi su i dalje tamo i situacija ide nama u korist. Samo smo napustili zgradu koju smo do sada držali.

Ključne riječi

Komentara 44

DR
drznedaj
20:46 08.08.2012.

Slazem se s tobom, osim u ovom da je to pobijeda demokracije. KAj je da je, nije demokracija, ali ja mislim da je demokracija ionako samo milozvucna rijec. Pogledajte na youtube the dictator speech democracy. Pogodio je u srz bit demokracije. I vjerujem da je vrijeme da se to zastarjelo drustveno uredjenje zamijeni necim pravednijim

OB
-obrisani-
20:50 08.08.2012.

Ovo je poraz onih koji su htijeli na brzahen doci do neceg u zivotu. Poraz svih onih koji nisu htijeli ici u tvornice, pogone, radnje nego su mislili da je prilika za dijeliti polozaje, poraz onih koji nisu htijeli ni mogli studirat, poraz avanturista, poraz onih koji bi ubili svog sugradjana za saku dolara, poraz onih koji bi sluzili intersu crnog vraga da bi se uzdigli iznad drugih ljudi....ovo je poraz sotone pred covjekom. Sad ce se pijeniti Clintonica, nek se pijeni ....a koja je reakcija satelita?

PA
Perfidious Albion
20:42 08.08.2012.

Ovo nije samo poraz terorista/placenika nego ovo je poraz anglo-americke imperijalne politike i njenih vazala. . Ovo nije pobijeda samo sirijskih vlasti nego pobijeda demokracije, zakona , suverniteta drzave i pobijeda cijelog slobodnog svijeta koji se protivu teroru nad ljudskim razumom,lazima, pobijeda pravde nad divljim zapadom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije