Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sirijski premijer

Assad ministra poljoprivrede Riada Hijaba imenovao premijerom

'Syria's President Bashar Assad speaks during an interview with Syrian state television in Damascus August 21,2011, in this handout photograph released by Syria's national news agency SANA. Syrian
AFP/PIXSELL
06.06.2012.
u 21:28

Novog premijera Sirijci su dobili mjesec dana nakon parlamentarnih izbora na kojima je dopušteno osnivanje političkih stranaka.

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad imenovao je u srijedu novim premijerom dosadašnjeg ministra poljoprivrede Riada Hijaba te mu dao mandat za sastavljanje vlade, piše BBC. Imenovanje je to koje je uslijedilo nakon što su sirijske vlasti sa svog teritorija protjerale strane diplomate.

Novog premijera Sirijci su dobili mjesec dana nakon parlamentarnih izbora na kojima je dopušteno osnivanje političkih stranaka. No oporba je odmah taj pokušaj blokirala. 46-godišnji Hijab preuzeo je dužnost ministra poljoprivrede u travnju prošle godine, samo mjesec dana nakon početka prosvjeda protiv Assadova režima.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije