Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojavila se

Asma Assad i dalje čvrsto uz supruga Bashira

Asma i Bašar al Assad
AFP/PIXSELL
28.02.2012.
u 20:50

Asma je iz sunitske obitelji i to iz Homsa koji je srce pobune protiv njezina muža

Nedjeljni referendum u Siriji gotovo sigurno neće donijeti prekretnicu i zaustaviti sukobe, ali je vrlo jasno pokazao da uz Bashira al-Assada čvrsto stoji i njegova supruga Asma koja se od početka sukoba gotovo i nije pojavljivala u javnosti. Neko vrijeme činilo se da ova ljepotica rođena i odgojena u Londonu ne odobrava postupke svoga supruga, no pokazalo se da to nije tako.

Ima puno obveza

– Moj suprug predsjednik je svih Sirijaca, a ne samo jedne frakcije i u potpunosti ga podržavam – poručila je prije nekoliko dana Ama Assad čiji roditelji, kao sunitski muslimani, potječu upravo iz Homsa, grada u kojemu se pod artiljerijskom vatrom već mjesecima nalaze okružene snage Slobodne sirijske vojske. Njezin izostanak iz javnosti Assadov ured opravdava uobičajenim obvezama koje je proteklih mjeseci imala kao prva dama Sirije.

– Gospođa Assad ima vrlo gust raspored jer je i dalje uključena u pomaganje humanitarnim organizacijama s kojima već godinama radi, kao što je nastavila raditi i na programima razvoja života na selu – poručeno je iz Assadova ureda nakon što je objavljena fotografija predsjedničkog para kako glasa na referendumu kojim bi u Siriji trebao biti dokinut jednostranački sustav.

Izvlače ranjene novinare

Istovremeno dok je ured Assadovih objašnjavao kako se prva dama Sirije bavi humanitarnim radom, iz okruženog Homsa, s istog mjesta gdje je prije nekoliko dana poginula i proslavljena ratna reporterka Marie Colvin, pobunjenici nastoje evakuirati ostale ranjene strane novinare. Ozlijeđenog Paula Conroya, fotoreportera britanskog Sunday Timesa, uspjeli su prokrijumčariti kroz linije Assadovih vojnika i otpremiti ga iz Sirije, no u opkoljenom gradu još uvijek se nalazi novinarka francuskog Le Figaroa Edith Bouvier koju, zbog teških ozljeda, nije moguće prokrijumčariti kroz neprijateljske linije. Bouvierova, uz rane od gelera, ima i višestruke prijelome nogu pa je potpuno nepokretna, a njeno potajno izvlačenje iz opkoljenoga grada gotovo bi sigurno kobno završilo, ne samo za nju nego i za njezinu pratnju. Kako bi nagnala francusku vladu da organizira akciju spašavanja, Bouvierova je prije nekoliko dana objavila i svoju videoporuku u kojoj tvrdi da se nalazi u smrtnoj opasnosti te da trpi užasne bolove, a scena je snimljena u nekoj improviziranoj bolnici smještenoj u tamnom podrumu. Iako francuska vlada pokušava izvući novinarku iz pakla Homsa, Bouvierova je objavila kako zbog svoje sigurnosti neće izaći iz grada dok jamstva ne da i sirijska vlada.

– Rješenje je da evakuaciju organizira Crveni križ – ustvrdila je novinarka.

Ključne riječi

Komentara 19

PK
Prijava_Korisnika
22:22 28.02.2012.

28.02.2012. u 22:00h Toni50 je napisao/la: Neko vrijeme činilo se da ova ljepotica rođena i odgojena u Londonu ne odobrava postupke svoga supruga da se bori protiv terorista i rušioca Libije --------------- toni naprimjer procitas u novinama da je Zlatkoko Lagundzija ozenio Sabihu iz Londona ili drugi primjera arap Yusuf ozenio Ajsu iz Njuorka jeli ti mislis da su Sabiha iz Bosne i Aysa iz Njuorka nesto obrazovanije, ili imaju visu gradjansku svijest cinjenicom da su rodjene u Njuorku odnosno Londonu? smjesna ti predpostavka, na zapadu postoji 3-8% apsolutno nepi8sme3nih, znas zasto 3-8% jer taj prozenat egzaktno odgovara broju muslimana u pojedinim zemljama

Avatar Alfons_x
Alfons_x
22:35 28.02.2012.

Prvi znakovi popuštanja - Hillary Clinton: \"naoružavajući sirijske pobunjenike pomagali bi al Qaeda-u\"................ Hehehe popustit ćeš ti ružna babo potpuno, jer rusija i kina ne popuštaju, a kod njih su i novci za spas EU i SAD....... Znači, da rezimiramo....Assadd ostaje sirijski predsjednik, bar do izbora 2014, ako ne osvoji mandat za dalje, Hrvatska je sama sebi nametnula sankcije na uvoz nafte iz Sirije i time ostala bez ekstraprofitabilnih bušotina, jer sumnjam da će nam Assad zaboravit tu \"podršku\"......pa pitam, tko će nam nadoknaditi štetu? SAD? EU? Pušićka iz svoga džepa? Josipović? Čačić? Tko će?

TO
Toni50
22:00 28.02.2012.

Neko vrijeme činilo se da ova ljepotica rođena i odgojena u Londonu ne odobrava postupke svoga supruga da se bori protiv terorista i rušioca Libije , no pokazalo se da to nije tako. Nego da tamo ima normalnih ljudi i žena skroz do vrha i da je večina u Siriji na njihovoj strani i da su svjesni šta se događa i zašto se to sve skupa događa !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije