Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirija

Asad negira odgovornost: Nisam zapovjedio ubojstva civila

bašar al-asad, bashar al-assad
AFP/PIXSELL
07.12.2011.
u 16:00

Asad tvrdi da još uvijek ima potporu sirijskih građana i kako nije naredio vojsci poduzimanje akcije

Predsjednik Sirije u intervjuu za američku televizijsku kuću ABC odbacio je optužbe da je on odgovoran za ubojstva civila i ponašanje vojske u posljednjih devet mjeseci, javlja AFP.

Bašar al-Asad kazao je da on nije naredio ubojstva niti bilo kakvu upotrebu nasilja protiv građana Sirije te je dodao je da on nije vlasnik vojske, već da ona pripada vladi, iako je on kao predsjednik glavni zapovjednik oružanih snaga te zemlje.

Rekao je da se ne osjeća krivim za ono što se dogodilo jer je učinio sve što je bilo u njegovoj moći kako bi zaštitio građane, ali da žali za izgubljenim životima.

– Tko kaže da su Ujedinjeni narodi institucija s kredibilitetom? – prozvao je Asad organizaciju i dodao da ni jedna vlada ne ubija svoje ljude, osim ako je ne vodi netko tko je izgubio razum. Asad tvrdi da još uvijek ima potporu sirijskih građana.

Ključne riječi

Komentara 7

RE
@rea
18:10 07.12.2011.

Uvjerljiv je koliko i njegov ministar koji je snimke iz Libanona pokušao prodat\' pod snimke iz Sirije. Niti za propagandu nisu dovoljno inteligentni. Syrian minister tries to pass off old footage from Lebanon as proof of ‘terrorism’ in Syria (observers.france24, 02.12.11.)

Avatar Sidewinder
Sidewinder
22:53 07.12.2011.

Saddam se sakrio u nekoj zemunici, Kadaffi u cijevi za vodu, baš me zanima iz koje rupetine će ovog na slici izvlačiti....

BJ
Ben Juda Talmudan
16:20 07.12.2011.

Moji izvori iz Mossada kažu mi da su naši jako aktivni u Siriji i da surađuju sa CIA i MI6 na podizanju bune protiv Assada i da smo tamo u par navrata napravili pokolj ne bi li pojačali bunt narodnih masa jer Assad ima veliku podršku Sirijaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije