Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arsen Bauk

Splitski SDP raspušten je zbog vrijednosno-svjetonazorskih razlika

arsen bauk branko grčić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/8
09.05.2016.
u 14:14

Dosadašnji članovi ne moraju podnositi zahtjev za ponovni prijam već ih povjerenik može odmah primiti u članstvo. Ovo ističem zbog svih članova SDP-a u Splitu koji ne obnašaju nijednu funkciju i koji su cijelo vrijeme davali doprinos radu stranke, koji su živjeli i žive za stranku, a ne od nje, i izloženi su izjavama da su i oni kažnjeni ovom odlukom, rekao je Bauk

Zbog vrijednosno-svjetonazorskih razlika i nepovratno narušenih međuljudskih odnosa unutar organizacije, što je otežavalo pripremu stranke za predstojeće izbore, Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku o raspuštanju splitske organizacije i imenovanju povjerenika – rekao je Arsen Bauk na konferenciji za novinare koju je zajedno s Brankom Grčićem održao u prostorijama SDP-a Splitsko-dalmatinske županije, na čijem zidu još uvijek stoji plakat s nasmiješenim Ivom Baldasarom.

– Dosadašnji članovi ne moraju podnositi zahtjev za ponovni prijam već ih povjerenik može odmah primiti u članstvo. Ovo ističem zbog svih članova SDP-a u Splitu koji ne obnašaju nijednu funkciju i koji su cijelo vrijeme davali doprinos radu stranke, koji su živjeli i žive za stranku, a ne od nje, i izloženi su izjavama da su i oni kažnjeni ovom odlukom. Upravo suprotno, u njihovu statusu ništa se neće promijeniti – poručio je Bauk i na izravno pitanje rekao da se to odnosi i na Marina Jurjevića, a da povjerenik Darko Parić ima diskrecijsko pravo odlučiti koga će upisati bez prestanka kontinuiteta u članstvo, a koga neće.

– Baldasaru zahvaljujem na dosadašnjoj suradnji i uspjesima kojih je bilo. Od danas smo politički konkurenti koji će surađivati u onome što smatramo da je dobro za građane Splita – rekao je Bauk.

Grčić je kritizirao Baldasara kao gradonačelnika, rekao da su Splićani kao i SDP nezadovoljni što se ne vidi na što je potrošio tri proračuna i nabrojio projekte koji su se realizirali, ističući kako je sve pokrenula država – poput vanjskih vezova u luci, istočne obale i izgradnje škola. Potvrdio je kako je organizacija raspuštena kako bi se spriječila Baldasarova ponovna kandidatura za gradonačelnika jer je, kako kaže, već odavno jasno da on ide svojim putem. Istaknuo je kako je Roko Andričević, sveučilišni profesor, poželjan kandidat SDP-a za budućeg gradonačelnika koji još uvijek nije izabran.

>> Baldasar: Neću se vratiti u SDP. Kandidirat ću se za gradonačelnika Splita

>> Jurjević: Ljudi me zovu i plaču!

Komentara 53

Avatar majmunranko
majmunranko
14:50 09.05.2016.

Kao u stara vremena, Srbin Arsenije i Srbin Branko izbaciše Ivu. Svaka čast Srbima, ima ih 4% a u potpunosti kontroliraju drugu po veličini stranku u RH.

PO
PikAs_O
14:35 09.05.2016.

Jedan čovjek odlučuje koga će "ponovo" upisati u stranku, a koga neće. On dođe kao neki filter, ovaj pročistač?

Avatar TAJSAM
TAJSAM
14:47 09.05.2016.

Bravo drugovi, pravi predstavnici Jugoslavije i udbe a posebno drug Grčić. Sad samo još da uvedete poslije "dobijenih izbora" ?????????? opšte narodnu odbranu i društvenu samozaštitu te teoriju i praksa samoupravnog socijalizma. To su predmeti bez kojih ne možete zapošljavati svoje drugove i navodne partizane ?????? koji više ne postoje već samo njihovi sljedbenici koji koriste njihove mirovine a koji mrze sve Hrvatsko i sve Hrvate. A vas dvojica ste među prvakima koji trebaju odseliti iz Hrvatske zbog mržnje prema Hrvatima. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije