Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar uprave
Povratak na članak

Arsen Bauk: Smanjenjem broja ureda državna uprava bit će efikasnija

Smanjenje ureda državne uprave ne znači i njihovo ukidanje, jer će bivši uredi postati ispostave

Komentari 3

KA
kafka
13:42 06.02.2014.

Kak' su ti političari spameni (hrv. pametni). Povećavaju tobože zbog efikasnosti, pa onda smanjuju zbog efikasnosti. Što god rade uvjeravaju nas u efikasnost, a odabrali smo na izborima mediokritete i ispodprosječne politikante političke dodvorice i društvene šminkere. .

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
13:37 06.02.2014.

Hm, koliko je reorganizacija, sistematizacija, pretumbacija, interpelacija, stabilizacija i sličnih frazetina podržanih raznim izmjenama zakona o izmjenama i dopunama zakona, a bogami i uredbama sa zakonskom i bez zakonske snage, protutnjalo u ovih zadnjih godina državnom upravom i agencijama. Tonee papira isprintale su se, tone tinte potrošile, stotine programa nalijepljeno je na kompjutere, - a sve funkcionira gore od vremena Austro-Ugarske, kad su tri činovničića sa tintoblajkom riješavala stvari danas, a ne za sedam ili deset godina. Ali oni su znali, a ovi današnji uhljebi, i familijarni zaposlenici u ogromnim količinama, vrte se u krug godinama i grizu vlastiti rep.

VL
FA
faraon
14:14 06.02.2014.

Prijedlog je dobar. Uštedjeti će se na birokraciji a povećati učinkovitost i kvaliteta. Posebno je dobro da se glavni uredi stave u manje gradove čime se izbjegava centralizacija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.