Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se istina
Povratak na članak

Arhivi pape Pija XII.: Što se krije u dokumentima 'vatikanskih agenata' u NDH

Povjesničari tragaju za istinom je li Hitler želio ubiti papu Pija kao odmazdu za uhićenje Mussolinija.

Komentari 7

Avatar ehlbert13
ehlbert13
13:48 03.03.2020.

Srbijanski informativni mediji objavili su vijest o otvaranju arhiva i to kao udarnu, te da ih isključivo zanimaju odnosi Vatikana i ndh. Imam osjećaj da će mitomanija dobiti na zamahu, a Vučićev jastreb Vulin već trenira nove govore mržnje kontraa današnje Hrvatske, koju želi izjednačiti sa ndh.

VL
ST
semper.tu
11:03 03.03.2020.

.. bilo bi zanimljivo da se konačno i na tu temu stavi točka, kad se već Stepinca želi proglasiti svecem, to bi se sve vidjelo iz tih arhiva, da li je bilo suradnje s NDH i pokrštavanja srba i sl. Naravno od naših se nitko nije javio za termin u arhivama, a do kraja godine je već sve zauzeto .. koji mudraci, mi kao valjda sve znamo, a drugi šta otkriju-otkriju

VL
Avatar Jopa
Jopa
11:14 03.03.2020.

SIlvije kada će tvoji otvoriti komunističke arhive?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.