Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Urbanistička izložba

Arhitekti izložili natječajne radove u splitskom Akvariju

'pixsell-hrvatska-split-09.04.2010.-split bacvice prostor gdje je trebao biti gradski akvari odrzana je izlozba drustva arhitekata split prvonagradeni rad za za podrucje obuhvat gradskog proekta br 7
Foto: 'Nino Strmotic/PIXSELL'
1/3
10.04.2010.
u 08:40

Izložba je otvorena do 25. travnja. Može se pogledati svaki dan, osim ponedjeljkom, od 10 do 12 i 18-20

Društvo arhitekata Split u prostoru nikad završenog Akvarija na Bačvicama postavilo je izložbu radova urbanističko-arhitektonskih rješenja koji su sudjelovali na natječajima za tri projekta raspisana u suradnji s Gradom Splitom, te jednim s Gradom Omišem.

Riječ je o zgradi osnovne škole i dječjeg vrtića na splitskom Pazdigradu. Prvonagrađeni je rad autora "x3m: arhitektura + urbanizam", Mirele Bošnjak, Mirka Buvinića i Maje Furlan Zimmermann.

Izloženi su i natječajni radovi za zonu javne namjene na splitskom Spinutu, gdje će se graditi crkva s pastoralnim centrom te dom za starije osobe.

Pobjednički rad rješenje je autora Dražena Pejkovića, Miroslava Lazića i Igora Vrbaneka.

Nijedno rješenje za Duilovu, splitski gradski projekt br. 7, nije odnijelo pobjedu, već su dodijeljene tri jednakovrijedne treće nagrade. Autori nagrađenih rješenja su Nemico i Porticus iz Splita, Produkcija 004 te 3LHD i Dražen Pejković.

Žiri je zaključio da nijedan rad ne udovoljava svim postavljenim kriterijima te nije kvalitetno ispunio sve prostorne i programske zadatke. Obveza je trećenagrađenih autora daljnja dorada radova po smjernicama koje su dobili od stručnog žirija.

Povjerenstvo za odabir najboljeg rješenja jednoglasno je odlučilo da se daljnji rad na izradi Detaljnih planova uređenja povjerava autorima dvaju timova Porticus i Nemico te Produkcija 004.

Izloženi su i natječajni radovi urbanističko-arhitektonskih rješenja za uređenje i urbanu opremu Fošala u Omišu. Prvonagrađeni je rad autora Antonije Dominović i Ivane Dragoje.

Izložba će biti postavljena do 25. travnja, a može se pogledati svaki dan, osim ponedjeljkom, od 10 do 14 te od 18 do 20 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije