Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korona kao alibi
Povratak na članak

Argentina pred bankrotom, trećim u zadnjih 13 godina

Lovrinčević: Bankrot bi se mogao dogoditi i malim ekonomijama koje se ne uspiju sakriti pod skute neke globalne sile

Komentari 2

SI
sisavac
07:04 22.04.2020.

hm, pa kako je trump who prozivao zbog kineskog utjecaja, sad argentina može prozivati mmf i svjetsku banku što su zemlju bacili u dužničko ropstvo. zna se tko drma svjetskom bankom, mmf-om, pa je red i da za te odluke snosi odgovornost. kolki je javni dug jedne francuske, sad-a, njemačke, a dobivaju kredite sa 0,5% kamate. a drugi, sa manjim udjelom javnog duga u bdp-u kredit sa 7-8% kamate! koga varate, sve se zna. otkad se pojavio novi kreditor, kina, najednom zapad upozorava zemlje da se čuvaju aranžmana sa kinezima, jer će upasti u kinesku klopku, i morati ustupiti kinezima neke stvari... pa me baš zanima kakva je razlika između kredita svjetske banke, mmf-a, kad te za kredit traže da rasprodaš dio državnog vlasništva, ili cijele pakete, infrastrukturu, zemljište, javna poduzeća.. naravno, kupci su baš iz ovih najjačih kreditora, koji za bagatelu uzimaju poduzeća, koja su u biti monopolisti. argentina se pokušala dogovoriti već sa kreditorima, sa većinom jest, al jedan nama poznati lešinarski fond nije htio, tužio argentinu, i naplatio cijeli dug. nema druge nego da argentina proglasi bankrot, pusti da joj uzmu sve, pa da nastavi sa životom, sa drugim prijateljima. pravim prijateljima. nek kinezima da jednu vojnu bazu na svojem teritoriju, rusima drugu, i bit će joj bolje nego s ovim 'prijateljima' koji su je ugušili. to je slijedeći korak. neminovni.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.