Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politička realnost
Povratak na članak

Slovenski mediji o susretu Cerara i Plenkovića: Dijalog gluhih!

Prvi sastanak premijera dviju država na tu temu bio neuspješan

Komentari 10

DU
Deleted user
12:04 13.07.2017.

O poštovanju međunarodnog prava govori ova izjava slovenskog stručnjaka 2015: Quote/ Ovo je svakako presedan, ovo je nešto strašno i nešto što se nije smjelo dogoditi. Ta nedopuštena komunikacija Jerneja Sekolecai Simone Drenik najveća je međunarodnopravna i diplomatska pogreška Slovenije od njezina nastanka. To je povreda međunarodnog prava jer neovisnost sudstva, u koje se ubraja i Arbitražni sud, generalni je princip civiliziranih naroda, princip koji je ovim događajem ugrožen. Zabrana komunikacije stranke i suda vrijedi za sve sudove. Ovdje je neprikladnom komunikacijom ozbiljno povrijeđena jedna od temeljnih normi međunarodnog prava. To je kao da ste u sporu sa svojim susjedom oko granice, a istodobno tajno dogovarate sa sucem mogući ishod spora i kako će on napisati presudu! Ovaj će primjer puniti fakultetske udžbenike, mi profesori međunarodnog prava o ovome ćemo govoriti svojim studentima – komentirao je tada za Novi list dr. Pogačnik.

VL
KA
kamenjar0404
17:35 13.07.2017.

Mozete vi lajati ili mnjaukati koliko hocete Slovenci ali znajte da Hrvat svoje ne da !!!!!Nikako i nikada !!!!

VL
KA
kamenjar0404
12:06 13.07.2017.

Nikada mi vas nismo i necemo trebati,kad ste tako raspolozeni Slovenci !!!!

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
12:28 13.07.2017.

Jad i bijeda, dobro su Slovenci primjetili da nece nitko s nama. Ovi nasi umisljaju da su oni neki bitni faktori na medjunarodnoj sceni, da ce se netko baviti njihovim problemima? Pa oni su u govnima do guse na svim poljima, citava zemlja im je u rasulu zajedno sa narodom. Ja u zivotu nisam vidjela ovakve propalice pune sebe. Njima je najpametnije da se maknu i ne diraju nista vise, da ovaj dade ostavku i raspise nove izbore.

VL
SI
sikter
09:01 14.07.2017.

kako je arbitrazni sud donio presudu bez hrvatskog suca, dakle nepotpun?

VL
Avatar Oneill
Oneill
13:45 13.07.2017.

A na kraju gospodo slovenci ako nepristaneze na dogovor mi možemo do nedolazećeg dana na vas čekat da se smilite.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.