Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer u Budimpešti:
Povratak na članak

Prvo bilateralni razgovori, a tek onda posredovanje Komisije

- Najvažnije je da nema jednostranih poteza - istaknuo je Plenković.

Komentari 34

NV
NV
18:53 27.11.2017.

Plenki opet govori neistinu. Danas je rekao da postoji ideja o posredovanju a Juncker već odredio tko će da posreduje! A što je još gore Juncker uzima da je arbitraža gotova stvar.

VL
BO
boris
21:57 27.11.2017.

Možda pusti da ga Junker još koji put uštipne.... Možda mu se isplati

VL
DU
Deleted user
16:59 27.11.2017.

Uzalud vam trud sviraci.

VL
FN
Fr@njo
17:39 27.11.2017.

Bit ce zanimljivo i izazovno ponasanje europske komisije, a i djelovanje hrvatske diplomacije, kad ce SLO. blokirati RH u Schengenski prostor. ..Da li ce to za EU biti i dalje bilateralno pitanje i sto ce uciniti na daljnje samaranje Slovenijee prema clanici EU .

VL
ST
stomugromova
20:40 27.11.2017.

Možda Plenky ima pravo o ideji za posredovanje.To je dobra ideja da se posreduje prema UN sudu za granice u Hamburgu ili Haagu.

VL
PR
prajdali100
23:21 27.11.2017.

Timmermans je potpuno neobjektivan i naklonjen slovenskoj prljavoj igri.I tog tipa Juncker odredi da ko fol nešto posreduje !!!! To je bezobrazluk bez presedana.NEMA POPUŠTANJA,NEMA !!!!!

VL
I1
ing-12345
19:55 27.11.2017.

Plenky mora odmah odgovriti Junckeru da EU komisija enma što posredovati ako želi pšosredovati da se provede arbitražni sporazum .Sve ostalo je Plenkijeva veleizdaja.

VL
DU
Deleted user
17:21 27.11.2017.

gdje tu ima problem????

VL
DU
Deleted user
00:15 28.11.2017.

hrvatska je vec davno trebala biti na medjunarodnom sudu a usput I traziti nazad sve novce koje je platila za arbitrazu a znamo da nije bila sitnica

VL
BO
boris
21:54 27.11.2017.

I baš me zanima hoće li Cerar zaista doći u Zagreb, kako on to kaže. Mislim da ne. Već je jasno rekao da nema smisla sastajati se dok je ne promijeni mišljenje

VL
ST
stomugromova
19:39 27.11.2017.

Plenković nije tip koji je spreman da počini suicid.On jako dobro zna da bilo kakva glupost kontra odluke Sabora znači njegov put sa vlasti u jednom smjeru.A nizozemski gej Timmerman se već iskompromitirao sa izjavom nakon čitanja arbitražne presude kojaa je za RH nevažeća.

VL
ST
stomugromova
22:22 27.11.2017.

Jedan od vodećih slovenskih stručnjaka za međunarodno pravo prof.dr.Miha Pogačnik je prije više od dvije godine izjavio kako bi se slovenska strana trebala ispričati Hrvatskoj zbog skandala nakon kojeg je Hrvatska istupila iz arbitražnog spora - odluku arbitražnog suda smatra ništavnom. Smatra paradoksalnim da se danas Slovenija bavi implementacijom arbitražne odluke, a Hrvatska priznavanjem ili nepriznavanjem te odluke. "Ja kao profesor međunarodnog prava moram podvući - arbitražna presuda uopće ne postoji, ona je ništavna jer su bila kršena kogentna imperativna pravila međunarodnog prava", naglasio je Pogačnik. "Ova presuda zbog velikih procesualnih povreda ne egzistira, ne samo u međunarodnom pravu nego u pravima svih civiliziranih država", kazao je. Prema međunarodnom pravu, dodao je - obje se strane moraju suzdržati bilo kakve intervencije u sporna područja.

VL
ST
stomugromova
20:00 27.11.2017.

Smiješna ta Europska komisija.Predsjednik Juncker pijandura,a Timmermans gej.Prije njih joj na čelu bio mali portugalski pančo,Jose Manuel Barosso.Kao student bio je jedan od lidera portugalske komunističke partije. Žestoki pristaša Mao Tse Tung-a. I kao šef EK nije krio da je odan maoističkoj ideji.EU Komisija kojoj je bio na čelu, preslika je komunističkog politbiroa.U toj komisiji članovi se ne biraju, nego se imenuju.EU Parlament ne odlučuje ni o čemu, kao ni onaj u Kini. Služi kao dekor i stvara iluziju o demokraciji.Ustav EU nijedan narod nije izglasao, nego samo marionetski parlamenti zemalja članica.Ko je napisao taj ustav (Lisabonski ugovor) ne zna se.Ne zna se ni tko piše zakone i propise koje članovi EU Komisije potpisuju i usvajaju a onda ih kao dekrete prosljeđuju zemljama članicama.I takvi neodogovorni tipovi estradnog mentaliteta vode EU.Baross je danas jedan od čelnika Rothschildove zloglasne najveće investicijske banke na svijetu Goldman@Sachs.Pijanac Juncker će sletjeti na slično mjesto svojih mentora. Inače Juncker često u goste prima Soroša i ti su sastanci tajni i nema o njima nikakvih izvještaja niti se zna otkud Sorošu legitimitet za takve sastanke i uopće po kojoj osnovi glavni šef EK ga ugošćuje.No kad vidite kako se EK postavlja do članica EU u vezi invazije muslimanskih migranata,onda vam je jasno da im Soroš donosi upute i smjernice od svojih šefova što trebaju raditi.Njihovo posredovanje se mora odbiti i Timmermansu pokazati bosanski grb.

VL
DU
Deleted user
18:21 27.11.2017.

Jesu i ovi uzeli mito od Slovenca ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.