Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPSESIVNI SUPRUG

Apsurd u Italiji: Supruzi zabranjivao česta tuširanja, smjela koristiti 2 listića toalet papira

Tuširanje
pixabay
23.02.2023.
u 14:25

Iako bračni par nije bio u financijskim poteškoćama, suprug je od svoje surpuge tražio da kupuje isključivo hranu i ostale potrepštine na popustu, nije se smjela tuširati više od jednom tjedno, a po obroku je smjela koristiti samo jedan tanjur i pribor za jelo

Jedno tuširanje tjedno, korištenje dva listića toaletnog papira i vraćanje vode za pranje lica natrag u zdjelicu, samo su neke od apsurdnih pravila koje je jedna žena iz okolice Bologne morala poštivati u obiteljskom domu sa svojim suprugom. No, njenom opsesivnom suprugu sud je stao na kraj, i to nakon što je odlučeno kako je žena pretrpjela zlostavljanje od svog supruga jer ju je tjerao na kućnu uštedu.

U presudi koju je objavila talijanska La Stampa stoji kako je suprug stvorio ''ozračje ugnjetavanja kod kuće'' sa svojim stalnim pozivanjem na jako štedljivo ponašanje. Također je istaknuto kako obitelj nije bila u ekonomskim poteškoćama jer su oboje bili zaposleni i primali su plaću. Unatoč tome, suprug je nametnuo životni stil u kojem se stalno morala odricati čak i najobičnijih svakodnevnih stvari.

Žena je tako morala trpjeti brojne situacije - nije smjela kupovati brendirane proizvode, već sve ono što je na popustu. Priznala je tako kako je imala pravo upotrijebiti samo dva listića toaletnog papira, dok je vodu koju je koristila za tuširanje ili pranje lica morala vraćati u posudu kako bi mogla ''ponovno upotrijebiti''. Osim toga, smjela je po obroku koristiti samo jedan pribor za jelo i jedan tanjur.

Nakon što je nakon nekog vremena žena prestala u toj mjeri pratiti njegova pravila, suprug ju je nazivao ''rasipnicom'', a žena je morala početi bacati račune, skrivati kupljene stvari ili pak ostavljati kupljeno kod roditelja pa onda moliti prijatelje da joj to isto ''poklone''. Cijelu situaciju sud je ocijenio nepovoljnim za supruga, navodeći kako je ''uspostavio ozračje ugnjetavanja'', navodeći kao se radilo o ''ponašanjima praćenim posebno štetnim metodama kontrole''.

>> VIDEO Mladi Hrvati protiv stranih investitora: Ovo je katastrofa, cijene stanova će samo eskalirati

Komentara 6

DU
Deleted user
20:00 23.02.2023.

Jednostavno odeš od takve osobe zauvijek!

LL
lijepa_li si
17:10 23.02.2023.

umjesto pohvale za ekološki odgovorno i odŕživo ponašanje, licemjeri prokazaše i osudiše čovjeka. strašno.

WT
WTF!
14:43 23.02.2023.

Rastava bi ipak bila manje naporna od ovog svakodnevnog tlačenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije