Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skulptura atleta

Apoksiomen u zadarskom MAS-u od 30. ožujka

kip
Filip Brala/PIXSELL
24.03.2010.
u 15:13

Brončani kip grčkog atleta visok je 1,92 metra i težak 180 kilograma, a dosad je već izlagan u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu te u Firenzi.

ZADAR - Poznata skulptura Apoksiomena stigla je u Zadar, a trenutačno se postavlja u Muzeju antičkog stakla u kojem će u velikoj izložbenoj dvorani na postolju stajati od 30. ožujka do kraja listopada. Brončani kip grčkog atleta visok je 1,92 metra i težak 180 kilograma, a dosad je već izlagan u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Firenzi. Apoksiomen je u travnju 1999. izvađen iz podmorja otočića Vele Orjule kod Lošinja i to s dubine od 45 metara. Pretpostavlja se da se nalazio u teretu nekoga rimskoga broda te da potječe iz 4. stoljeća prije Krista.

U Muzeju antičkog stakla Apoksiomen će biti postavljen u velikoj dvorani za povremene izložbe, a u manjoj će dvorani biti izložba s fotografijama od trenutka njegova vađenja do kraja konzervacije. Na temu Apoksiomena u MAS-u će se stalno prikazivati dva dokumentarna filma.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije