Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Apel za promjenu imena Trga maršala Tita u Kazališni trg

Građanska inicijativa “Krug za trg” zagrebačku je vlast upozorila da su obilježja socijalizma danas dopustiva samo u muzejima kao opomena na grijehe prošlosti.
11. prosinca 2009. u 10:43 19 komentara 15 prikaza
prosvjed
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

Građanska inicijativa “Krug za trg” jučerašnji je dan iskoristila da zagrebačku gradsku vlast još jednom potakne na promjenu imena Trga maršala Tita.

Dvjestotinjak prosvjednika oboružanih transparentima “Komunistički zločini nisu antifašizam” i “Tito je organizirao i nadgledao masovne likvidacije” te fotografijama žrtava stradalih u komunističkom režimu četvrti je put izrazilo želju da jedan od najljepših gradskih trgova napokon dobije primjerenije ime – Kazališni trg.

Obilježja socijalizma, kažu organizarori prosvjeda, danas bi trebala postojati samo u muzejima kao opomena novim generacijama.

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • H.S.S.-Seljacka Buna:

    A kaj bu sa Trgom\"\" Mali Plac \"\" \"\"Bitanski Trg?.

  • H.S.S.-Seljacka Buna:

    Imamo vaznijeg posla od Trga Marsala Tita ! Kaj nam treba sad tu svadja o trgu a nije pametnije dase rijesimo prije ovog Haraca i ove vlade?!.

  • Ivana Brkić Ćubela:

    Tito Covek koji je sve stvari postavio tamo gde im je mesto. Tito: Sta ovde najbolje uspeva? NN: Grozdje. Tito: A? NN: Grozdje. Tito: A gvozdje. Pa napravite jednu zelezaru ovde.