Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOHNSON U PROBLEMIMA

Apel liječnika: Odgodite Brexit za mjesec dana!

Review of the Year 2020
Foto: Stefan Rousseau/PA Images/PIXSELL
1/3
24.12.2020.
u 10:03

Poziv Borisu Johnsonu zbog kaosa u zdravstvu i blokade države

Čelnici britanskog zdravstvenog sustava NHS apelirali su na premijera Borisa Johnsona da za barem još mjesec dana produlji prijelazno razdoblje Brexita, koje istječe 31. prosinca.

Traže to jer sve izglednija mogućnost neuspjeha u pregovaranju sporazuma o budućim odnosima između EU i UK-a od 1. siječnja prijeti ozbiljnim kaosom u zdravstvenom sustavu, povećanim i činjenicom da u Britaniji raste broj zaraženih zbog novog soja koronavirusa i činjenicom da je zbog pojave tog novog soja više od 40 zemalja Europe i svijeta uvelo manje ili veće privemene zabrane prometovanja prema Velikoj Britaniji.

Pregovori o budućim odnosima nakon Brexita i nakon prijelaznog razdoblja i dalje se ne raspliću zbog spora oko ribarenja. Jučer su izbili neredi i među vozačima kamiona koji su zapeli u ogromnim kolonama u britanskom Kentu nakon što je Francuska u nedjelju zabranila sav promet zbog opasnosti od širenja novog soja koronavirusa.

Vozači su nestrpljivi jer, iako je granica otvorena i počelo je puštanje onih koji se na PCR testu pokažu negativnima na koronavirus, testiranje i kretanje dalje prema kontinentalnoj Europi ide toliko sporo da se tek krajem tjedna očekuje da bi se gužva mogla raščistiti. Mediji javljaju da je zrakoplovom Lufthanse jučer dopremljeno 80 tona svježeg voća i povrća za britanske supermarkete.

 

>> VIDEO Plenković, Beroš i Capak o nacionalnom planu cijepljenja

Komentara 22

BO
Bowl
10:33 24.12.2020.

Šta Susjed od Pfizerove tvornice kaže?

ZP
Zabranjen pristup
10:30 24.12.2020.

htjeli su izaci iz eu i to je njihovo pravo,ne treba ih suditi za to. a ovo sto europa radi je smjesno,zatvoriti granice kao kaznu. virus je samo neka isprika za to jer dok se virus otkrije on je vec dugo presao granice. trebali bi barem reci transparentno ovo ke zbog brexita

Avatar NiceGuy
NiceGuy
10:56 24.12.2020.

NE samo BREXIT već je potrebno da se napravi i HREXIT .. što prije , ne želim švapsku tvorevinu i vladavinu obskurnih komisija na tlu RH !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije