Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Anvar Azimov: Pripremam novi susret Putina i vaše predsjednice

29.06.2018.
u 00:01

Jedini sam veleposlanik koji dolazi u navijačku zonu i čudim se gdje su hrvatski političari

Zna se da veleposlanici važu svaku riječ i da su njihove teme visoka politika, međudržavni odnosi, službeni stavovi i relacije. Ruski ambasador Anvar Azimov iskoračio je iz tog stereotipa zbog jednog čovjeka, hrvatske hotelijerske legende Anđelka Leke.

Pogodila vas je njegova smrt, bili ste dobri prijatelji?

Da, ali prvo želim zahvaliti Večernjem listu što mi je dao priliku za ovaj razgovor i da o tome govorim. Bili smo jako dobri, prisni prijatelji, a gospodin Leko bio je velik čovjek i, kako ste rekli, hotelijerska legenda. Imao je izvorni dar za biznis, bio je vrlo inteligentan i radišan, krenuo je od nule i stvorio hotelski imperij. Istovremeno, bio je jako samozatajan i skroman, a rado je pomagao prijateljima. Kad sam došao u Zagreb, imao sam problem naći rezidenciju, vjerojatno sam bio jedini gost Westina koji je u hotelu ostao čak četiri mjeseca. I to s obitelji, a na kraju sam ga jedva privolio da platim smještaj. Zanimljivo je da sam već drugi dan upoznao Stjepana Mesića, dan poslije i Milana Bandića i to je brzo postao naš krug zajedničkih prijatelja.

Kako ste upoznali gospodina Leku?

Prvog dana kad sam stigao u Hrvatsku, dočekao me je na ulazu u Westin, poželio dobrodošlicu i pozvao na doručak. Odmah mi je rekao: “Gospodine veleposlaniče, samo da znate, volim Rusiju, zahvalan sam što mnogi ruski turisti odsjedaju u mojim hotelima, rado ću pomoći što mogu, ali politikom se ne bavim.” No, iako je bio na distanci s politikom, kako ja to mogu procijeniti, poznavao je i razumio političku scenu bolje od mnogih političara. Svoje osobne političke sklonosti je, međutim, zadržavao za sebe...

>>Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Summit premijera EU: strah od izbjeglica

>>Participacija će se udvostručiti, uvode se takse na cigarete i alkohol

>>Kramarić: Danski vratar Schmeichel ne voli moje lobove

>>Pavić: Širi se forna protiv Bernardića, ali i protiv Hajdaša i Grbina

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:02 29.06.2018.

Normalno da dogovara sastanak. I Rusi vide da KGK nije tek neki aparatcik vec jedna osoba koja zna i moze i koja je potencijalni faktor u buducnosti, ne samo ovdje nego i u NATOu i EU. Kako god nastavila karijeru,, kao predsjednica , premijerka (idealno) ili internacionalno, ona moze i ima gard. Daleko je bolja od 99% stranih poglavara i politicara. Nesto kao Mate Rimac za elektromobilitet ili Franz Beckenbauer u nogometu, jednostavno izvanredna osoba. I na svu srecu je iznimka i u tome sto ima jake domoljubne osjecaje i sto je privrzena samo svome hrvatskom narodu i nikome drugome.

AF
afer
05:40 29.06.2018.

Ovaj Rus sa gvožđem na prsima je 'ko čir na guzici...svrbi a ako se počešeš ugovniš prste.

DU
Deleted user
06:38 29.06.2018.

kako ne bi ugovarao novi susret putina i kgk kada su dobili istocnu slavoniju i baranju za milijardu eura...i najvitalnije tvornice leda jamnice ....novi sastanak nova rasprodaja ..samo cega pitanje je...jer malo je ostalo imovine za rasprodaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije