Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar obrane

Anušić se smjestio u vojni neboder: Zgradu s 15 katova plaćenu 61 milijun kuna

Zagreb: Milanović i Anušić sudjelovali  na promociji novih časnika Oružanih snaga Republike Hrvatske
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.11.2023.
u 21:22

Jedna je od energetski najučinkovitijih građevina u gradu Zagrebu", komentirao je prošle godine Marijan Cvok iz Uprave za materijalne resurse

Ministar obrane Ivan Anušić prvih dana mandata otkrio je da nije dobio stan na korištenje. Smjestio se, kako navodi Dnevnik Nove TV, u vojni neboder gdje žive i polaznici vojnog učilišta te časnici. Riječ je o maskirnoj zgradi s 15 katova koja je plaćena 61 milijun kuna. Recepcija i zajednički dnevni boravak nalaze se u prizemlju, zgrada ima sobe, manji broj apartmana te restoran s kuhinjom. 

"Jedna je od energetski najučinkovitijih građevina u gradu Zagrebu. Ovo je prva takva gdje možemo smjestiti vojno, diplomatsko, po potrebi i drugo osoblje u malo kvalitetniji smještaj", komentirao je prošle godine Marijan Cvok iz Uprave za materijalne resurse.

Anušić: Suradnja s Milanovićem bit će kako nalažu zakon i Ustav

Anušić se u petak nakon sjednice Odbora za obranu osvrnuo na jučerašnji, prvi susret s predsjednikom države Zoranom Milanovićem, ocijenivši da će međusobna suradnja biti onakva kako nalažu zakon i Ustav.

VIDEO Anušić: Nije me iznenadilo što sam bio premijerov izbor

"Bilo je dobro, pozdravili smo se i nastavljamo raditi dalje, obaveze koje su zadane zakonom i Ustavom se moraju provoditi, a određeni komunikacijski kanali između mene i predsjednika države moraju postojati. Dogovorili smo se da će se kabineti usuglašavati oko svih dokumenata koje supotpisujemo ili tražimo jedni od drugih suglasnost i to je to”, komentirao je ministar Anušić jučerašnji susret s predsjednikom Republike na promociji novih časnika na Hrvatskom vojnom učilištu.

Idući tjedan, najavio je, sastat će se kabineti, delegirat ćemo osobe iz MORH-a i predsjednik će delegirati svoje savjetnike i oko svega što bude potrebno će oni komunicirati i rješavat će se zaostaci koji su ostali, kao i buduće aktivnosti.

VEZANI ČLANCI:

Na pitanje očekuje li bolju suradnju s predsjednikom nego što je bila s njegovim prethodnikom Mariom Banožićem, odgovorio je da "nema tu što biti ni plodonosnije, ni bolje ni lošije”. "Suradnja mora biti onako kako nalažu zakon i Ustav, suradnja će na toj razini biti i dalje će funkcionirati. Nema tu nekakve prevelike ili premale suradnje, suradnja je onakva kakva zakonom mora biti da bi Oružane snage, sustav sigurnosti i naše misije normalno funkcionirale i to je to, ništa više”, poručio je Anušić.

Kako je predsjednik izjavio da je Anušić član Vlade i da će komunikacija biti onakva kakva je s Vladom, novinari su pitali što ako se nastavi sukob između predsjednika i premijera, a on se nađe u sredini, Anušić je kratko uzvratio – "da, ja jesam član Vlade i provodit ću politiku Vlade".

Novinare je zanimalo i tko je "klošar" koji se spominjao, a što su kamere uhvatile, u razgovoru s Milanovićem na Hrvatskom vojnom učilištu na što je ministar uz smiješak kazao da ne zna i ne može se sjetiti.

Komentara 6

DU
Deleted user
06:41 25.11.2023.

ne piše u naslovu da je odbio veliki državni stan

PR
prajdali100
22:07 24.11.2023.

Još napišite u kojoj je točno zgradi,na kojem katu,kakvo mu je osiguranje,ima li zdravstvenih problema....." bravo".

TA
Talleyard
22:40 24.11.2023.

Anušić dobro zna da je slučajni podlac i da samo čeka priliku da ga nagazi, jer je pokazao koliko mu je stalo do naše vojske kada je bio najgori premijer i vojsku osakatio u svakom smislu, MIG-ove dovozio na kamionima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije