Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel supruge Lucija Oškrt traži pomoć za svoga supruga

Antuna treba liječiti, pomoći mu u krizi

hrv-supr-txt.jpg
import
17.11.2005.
u 19:03

Besanu noć i neizvjesno prijepodne proživljavala je supruga Antuna Oškrta Lucija Oškrt (56), doseljenica iz Banje Luke, u Jabukovcu, banovinskom selu petrinjskoga kraja. Antun je duša od čovjeka dok ne popije, uz uzimanje lijekova.

Ovo mu nije prvi ispad, i ovdje je po selu pucao, uvijek u alkoholiziranu stanju, a zbog toga su dolazili i policajci. Počeo je piti prije godinu dana, sve su to posljedice rata, ranjavanja, trauma i stresova u razgovoru preko drvenog plota oniska je žena branila i opravdavala svoga supruga. Kad je takav, ne bojim se za svoj život, ja sam mu zaleđe i sigurnost, zaštita i potpora tvrdi Lucija. Za Antuna je udana deset godina, počeli su živjeti u Moslavini u kojoj se privremeno smjestila pošto se doselila iz Banje Luke.

Razvrgla je svoj doratni brak, misleći da joj je muž poginuo u srpskom zatočeništvu, a sada on sa sinom i njegovom obitelji živi u Jabukovcu, kuću uz kuću, bez ikakve komunikacije, kao stranci i nepoznati ljudi. Lucija rijetko dolazi u Jabukovac, u srijedu ju je nevolja natjerala na put u dubinu Banovine. Različite su ratne sudbine, moja je ovakva kakva jest, pomirila sam se sa svime. Antunu treba pomoći u liječenju od ovisnosti i prebrođivanju krize. Ovdje u Jabukovcu nema oružja, ali ga od mirovine u Moslavini lako kupuje, pa stvara ovakve probleme rekla je uplakana Lucija Oškrt. Policija je jučer preventivno nadzirala i Lucijin samački boravak u kući dobivenoj od APN-a.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije