Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Antipedofilska udruga o Grmojinoj inicijativi: 'Sramotno je ukinuti nečija prava pod krinkom borbe za djecu'

Nikola Grmoja
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
05.07.2021.
u 13:06

Želim svima javno i jasno dati na znanje kako se naša udruga ne slaže sa stavovima koje javno iznose pojedini političari kada je u pitanju Antipedofilski zakon i potreba za njegovim uvođenjem u zakone RH, navodi se u statusu

Erika Valić, predsjednica udruge Ruka - za pružanje podrške žrtvama pedofilije i njihovih obitelji reagirala je na Facebooku oko najave Mostovog Nikole Grmoje za njegov 'Antipedofilski zakon'. 

Podsjećamo, Grmoja je nedavno najavio kako će izraditi antipedofilski zakonski paket, u kojem će biti i zabrana LGBT propagande. Oporba je nakon toga osudila tu najavu navodeći kako bi Grmoja u isti zakon stavio i LGBT+ populaciju i pedofile, te je na taj način pozvao na linč. 

Valić je u svom statusu navela kako se udruga ne slaže sa stavovima koje iznose pojedini političari. Navela je i to kako je sramota što se prljavo pokušaju umanjiti ili ukinuti nečija prava pod krinkom borbe za djecu Hrvatske. 

Status predsjednice prenosimo u cijelosti. 

"Želim svima javno i jasno dati na znanje kako se naša udruga ne slaže sa stavovima koje javno iznose pojedini političari kada je u pitanju Antipedofilski zakon i potreba za njegovim uvođenjem u zakone RH. Korištenje borbe za uvođenje Antipedofilskog zakona u cilju smanjenja prava LGBT zajednice ili nekih drugih prava nema i neće imati nikada zajedničke veze i jasno izjavljujem kako nećemo dozvoliti da se ova borba za prava djece trpa u isti koš sa bilo kakvim drugim pokušajima da se "ispod pulta" ili "uz to" provuče nešto drugo što ni po čemu nije dio onoga za što se mi zalažemo. Sramotno je kako se prljavo pokušavaju umanjiti ili radije ukinuti nečija prava pod krinkom borbe za djecu Hrvatske! Sram vas može biti!", navodi se u statusu. 

Foto: Crvena zvezda.com / Youtube screenshot

Udruga za pružanje podrške žrtvama pedofilije i njihovim obiteljima Ruka iz Rijeke djeluje na području Republike Hrvatske od kraja 2017. godine. Oni se već dugi niz godina zalažu za uvođenje Antipedofilskog zakona. 

Ključne riječi

Komentara 10

US
Usora110
14:18 05.07.2021.

a koja to prava? otkad se lgtb propagnda u skolskim klupama o kojoj govori petrov i grmaja zove pravom. ovog puta 100% podrska grmoji i petrovu.....

LL
lijepa_li si
13:15 05.07.2021.

erika bi ostala bez posla prođe li mostova inicijativa. klasičan sukob interesa, nevjerodostojan sugovornik!

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
16:03 05.07.2021.

za neupucene. na celu domaceg elgebete zdruga, kao i svugdje na zapadu, su neomarksisti. ucitelji su im benjamin, gramsci, marcuse, horkheimer, angela davis i ta ekipa. njihov glavni cilj je uvijek bio i uvijek ce biti edukacijski sistem. ne padajte na lijepe rijeci neomarksista, kao sto su tolerancija, dostojanstvo, ljudska prava. to su samo kovanice i postapalice iza kojeg kriju svoj cinizam i u konacnici nihilizam. politika je nizvodno od kulture, a kultura je nizvodno od edukacije. to je njihov motto. irelevantno je radi li se o neomarksistima iz elgebete, nekakve ruka udruge, korporativnog svijeta, industrije zabave, medija, mainstream politike... nadalje, vode se i marcuseovim principom ‘represivne tolerancije’. sto znaci, ljevicari mogu sve (cak i biti nasilni), a desnicarima se ne smije cak niti rijec tolerirati. u tom kontekstu shvatite tomasevicev arlauk da se i oni simbolicni transparenti na majicama tretiraju kao zlocin iz mrznje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije