Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bile u karanteni

Antilope s Brijuna prebačene su u Oman

antilope
Duško Marušić/PIXSELL
06.04.2010.
u 20:11

Slon Sony umro je vrlo vjerojatno od starosti, moguće od zatajenja srca.

Deset omanskih antilopa, od kojih su četiri oboljele od bolesti plavog jezika, u ponedjeljak poslijepodne prebačene su specijalnim transportnim zrakoplovom iz pulske Zračne luke u Oman. Potvrdio nam je to glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić, koji kaže da antilope čak nisu ni pokazivale simptome bolesti, ali su serološki bile pozitivne.

Uz bolest plavog jezika se, naime, pojavljuje temperatura i malaksalost, što kod omanskih antilopa nije bio slučaj. Pravila omanskog ministarstva ne nalažu da se životinje oboljele od plavog jezika eutanaziraju pa će, vjerojatno, sultan svoje ljubimice ostaviti na životu. Na Brijunima se i dalje prati epidemiloška siutacija , a specijalna lampa postavljena da privuče komarca koji je prijenosnik zaraze, nije privukla u dva tjedna niti jednog komarca vrste Culicoides.

Kada je poslovni aranžman usluge aklimatizacijske stanice posrijedi, Brijuni financijski nisu izgubili jer je sultan sve usluge platio unaprijed, potvrdila nam je glasnogovornica Vesna Klunić. Mogućnost zaraze slona Sonya je isključena zato što se na slonove bolest plavog jezika ne prenosi, a i antilope su sve do ponedjeljka bile u strogoj karanteni.

- Slon Sony umro je vrlo vjerojatno od starosti, moguće od zatajenja srca, pretpostavlja Mladen Pavić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije