Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIP:

"Antikorupcija" ne promatra izbore jer nisu neovisni, a Kolakušić to nije tražio

Mislav Kolakušić
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/4
09.05.2019.
u 13:04

"Antikorupcija", obrazlažu u DIP-u, podupire i promiče samo jednu listu i samo jednog kandidata.

Državno izborno povjerenstvo priopćilo je kako su neistinite informacije preplavile medijski i prostor društvenih mreža, a plasira ih udruga "Antikorupcija".

Naime, toj udruzi nije dozvoljeno promatranje izbora članova u Europski parlament jer se ne radi o udruzi koja, naglašava DIP, neovisno promatra izborni postupak, a što je zakonski preduvjet da bi se odobrilo promatranje izbora udrugama.

Video - Mislav Kolakušić predao kandidacijske liste za Eu izbore

"Antikorupcija", obrazlažu u DIP-u, podupire i promiče samo jednu listu i samo jednog kandidata.

Inače DIP je odobrio i trenutno registrirao 4192 promatrača. Dodaju i da svaki izborni sudionik, bilo da je riječ o stranci ili kandidacijskoj listi grupe birača, ima pravo promatrati izbore ako to zatraži. Mislav Kolakušić to zasad nije tražio, navode u DIP-u.

Komentara 2

ZB
zrinka_barba
16:33 09.05.2019.

Kolakušić - direktor svemira. Malo sudac, malo političar. A najviše ništa. Borac protiv takozvane korupcije i miljenik jugomedija. Objašnjava narodu što se zbiva u zemlji i kako zapravo treba razmišljati iako ne postoji ni jedan argument koji bi ga stavioo na poziciju onoga tko bi uopće bio podoban dijeliti pamet. Opasan egoist diktatorskih poriva.

ZA
zagrebgold
16:51 09.05.2019.

Mladi lav i jurišnik zadužen za korupciju, posjeduje detektor i mjerač stupnja korumpiranosti hrvatskog društva. Prema vlastitim riječima, preuzet će poziciju ministra pravosuđa i policije te premijera. Zgodno i skromno. A ne zna podnijeti zahtjev za promatranjem izbora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije