Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Antifašisti traže da Sabor ne sponzorira obilježavanje Bleiburga

Također Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske će zahtijevati da se ne ukida državni praznik 22. lipnja, Dan antifašizma u Hrvatskoj.
18. veljače 2012. u 18:42 1375 komentara 46 prikaza
Ivan Fumić
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

Član Predsjedništva Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, Ivan Fumić, najavio je kako će njihov Izvršni odbor predložiti Hrvatskom saboru prestanak pokroviteljstva nad komemorativnim svečanostima kojima se svake godine obilježavaju žrtve Bleiburga. Također će zahtijevati da se ne ukida državni praznik 22. lipnja, Dan antifašizma u Hrvatskoj. Takav su prijedlog podržali sudionici izborne i izvještajne skupštine Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Petrinje.

Po ostvarenom programu, organizaciji i brojnosti, rečeno je na skupštini, petrinjska se udruga ubraja među najbolje u cijeloj Hrvatskoj. Zbog takvih rezultata, ponovo su za predsjednicu i tajnicu izabrane Zrinka Ćorić i Višnja Trklja. Akrivnosti Petrinjaca pohvalili su i gosti iz srodnih udruga Požege, Novske, Garešnice i Siska, dožupan Andrija Rudić i drugi. Vetaran NOB-a Adam Dupalo predložio je da Predsjedništvo SABAH-a za takvu aktivnost pohvali petrinjsku udrugu.

Predsjednik Saveza Ratko Maričić ocijenio je kako su dolaskom nove vlasti zapuhalči povoljniji vjetrovi za antifašiste iz Drugog svjetskog rata

- Sve je manje boraca NOB-a, lani je umro 2001, pa ih sada još 11.988 prima boračku mirovinu. Treba odgajati i okupljati mlade, koji će nastaviti pronositi ideje antifašizma - rekao je Maričić.

morao se osvrnuti
Kakav peh! Dok je novinar izvještavao uživo s jezera, gledateljima pozornost privukao prizor u pozadini
Argeta Junior
FAMILY TIME
Ovo su zabavne aktivnosti s djecom koje će se svidjeti svakom roditelju
  • Jaximus:

    Glasovali ste za komuniste, a sad tražite nekakvu lustraciju. E moj narode.

  • mali kukuriku:

    Kada će u Hrvatskoj LUSTRACIJA doći na red, KADA???

  • -obrisani-:

    The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism ( Naomi Klein )