Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar pravosuđa
Povratak na članak

Ante Šprlje: Promjene Ustava moguće već do kraja godine

Novi ministar detaljno govori o reformi pravosuđa, prvim koracima koje planira poduzeti te podizanju učinkovitosti i jačanju transparentnosti sustava koji građani često percipiraju kao jedan od najtromijih dijelova državnog aparata

Komentari 7

PI
pidocha
09:10 05.02.2016.

Do sada još nisam sreo kolegu koji je donio sudsku odluku na temelju miga iz politike"./////////odgovara novi ministar!!!!!!!čitam i ne virujen.hrvatsko pravosuđe služi bogatima i moćnima,a parola "pravda je spora al' dostižna"to je za stoku sitnog zuba!

VL
SS
simpatican.simpa
09:09 05.02.2016.

Nema reforme pravosuđa dok su suci nedodirljivi, ne odgovaraju za nepoštivanje zakona, ne odgovaraju za korupciju, bahatost i nestručnost. Dok ministar ne smjeni po brzom postupku suce, predsjednike sudova koji sumnjivo rade nema tu napretka.

VL
R0
R00kie
08:47 05.02.2016.

promjena ustava u dijelu koji govori o opcim vrijednostima je bio nas najveci problem zbog kojeg se mladi sele. nakon te bitne promjene cemo kao svicarska boti

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
10:05 05.02.2016.

O čemu ovaj laprda, daj prvo sredi stanje kod sebe u ministarstvu pravosuđa pa onda kreni dalje jer upravo kod tebe u ministarstvu zapošljavaju se ljudi po vrlo čudnim kriterijima, vlada sveopća korupcija i neznanje, riješi se prvo svojih Buljubašića.

VL
Avatar ivo587
ivo587
10:18 05.02.2016.

Ja ne mogu 10 godna razvrgnuti suvlasničku zajednicu, bacio novac o svom trošku i od suda ni a ni be. I ona oni spominju porezna neiskorištene nekretnine, pa kako ću ih prodat kad ih ne mogu sudskim putem prisilno prdatt svoj dio..haha nema vam nišra od poreza na nekretnine još 1000 godina jer država ne funkcionira. Ti birokrati šta sjede po kancelarijama imaju komunistički sklop i ništa ne rješavaju, samoim stoji sve u ladicama dok nedođe netko pitati šta je s predmetom, onda igraju ping pong s odgovormošću. Uglavnomsve je banana manje više..Treba tu mladih sposobnih pravnika,mijenjat zakone na štetu građana, ali šta kad imaš iza sebe zakone koje su donosili protv ljudi..

VL
SO
Somelier
12:19 05.02.2016.

Kod izmjene i promjene ustava obavezno unijeti kodeks lijepoga ponašanja i izražavanja. Ako na saborskoj sjednici nije tema drugi svjetski rat, obavezno zabraniti riječi: "partizani, četnici, ustaše, fašisti, nacisti, antifašisti i slično". Sastaviti tim stručnjaka koji će Milanoviču, Staziču ii Grbinu objasniti da ako se busamo u prsa da smo demokratska zemlja onda nema fašista jer demokracija negira fašizam. Zbog toga je potrebno da se takove manijačke izjave zabrane.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.