Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ante Simonić: Politički vrh ogriješio se o hrvatske građane

Simonić je, u pratnji supruge Rite i načelnika općine Mrkopalj Josipa Brozovića, prisustvovao misi u Crkvi Blažene Djevice Marije Žalosne, obišao lokalne poduzetnike te razgovarao sa žiteljima mrkopaljskog kraja i iseljenicima.
15. rujna 2019. u 20:33 3 komentara 830 prikaza
Ante Simonić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Kandidat za hrvatskog predsjednika, sveučilišni profesor farmakologije i diplomat Ante Simonić u nedjelju je u Mrkoplju rekao da su se političke elite ogriješile o građane Hrvatske jer nisu ispunile ni minimum onoga što su obećale.

Miroslav Škoro DESNICA SE OKUPLJA Izgubi li Pantovčak, Škoro će i na parlamentarne izbore?

"Političke elite bi trebale slijediti primjer brojnih hodočasnika i pohoditi Mrkopaljsko proštenje jer su se ogriješili o građane Republike Hrvatske, lažu i kradu bez imalo svijesti. Nisu ispunili ni minimum onoga što su obećali i zbog čega su ih građani izabrali. Nisu osigurali blagostanje u državi za koju je izginula brojna mladost, obitelji ostali bez svojih najmilijih, gdje radišni građani trpe sve veće namete, mladi se iseljavaju, umirovljenici nemaju ni osnove za život, gospodarstvenicima nije osigurana platforma za razvoj, a djeca nemaju kvalitetan sustav obrazovanja", rekao je Simonić na Proštenju u Mrkoplju, tradicionalnoj manifestaciji koja okuplja vjernike iz Primorja, Gorskog kotara i iseljenike.

Simonić je, u pratnji supruge Rite i načelnika općine Mrkopalj Josipa Brozovića, prisustvovao misi u Crkvi Blažene Djevice Marije Žalosne, obišao lokalne poduzetnike te razgovarao sa žiteljima mrkopaljskog kraja i iseljenicima.

Sa susreta su, istaknuo je, poruke bile jednoglasne- mrkopaljski i goranski kraj je politički zanemaren jer ne postoji zakonska regulativa brdsko- planinskog područja koja može potaknuti gospodarski razvoj i osigurati nova radna mjesta neophodna da se zaustavi val iseljavanja. 

Zagreb: Ivan Vilibor Sinčić predstavio nove zastupnike Živog zida MARINKO JURASIĆ Sinčić je 2014. dobio 427.000 kn, ali i Živi zid teško skupio potpise

"Lokalni poduzetnici ustrajno čuvaju svoj zavičaj, trude se, rade, ali su prepušteni sami sebi. Zaboravljeni. Lokalni OPG-ovi i dalje ostaju na razini da svojim radom 'krpaju' svoj kućni budžet. To nije dovoljno da se pokrene val napretka kojeg realno goranski kraj može ostvariti. Sve razvijenije europske zemlje itekako ulažu u ruralna područja, a naš politički vrh ne zna ni učiti iz primjera dobrih praksi jer bez kvalitetne zakonske regulative nema napretka“, izjavio je Simonić. 

Tijekom mise dvjema je hodočasnicama pozlilo, a dr. Simonić im je priskočio u pomoć.

"Činjenica jest da hitna pomoć mrkopaljskim mještanima dolazi iz Delnica i treba im minimalno dvadesetak minuta što u hitnim slučajevima može imati pogubne posljedice. Za osnovne medicinske preglede starijim mještanima dvije autobusne linije nisu dostatne te bez pomoći prijatelja i obitelji ne bi niti bili u mogućnosti brinuti o svom zdravlju", upozorio je. 

Simonić je ustvrdio kako je takav zdravstveni sustav, vođen matematikom skupljanja glasova, surov prema žiteljima Mrkoplja i sličnih ruralnih sredina u Hrvatskoj.

Petrov i Škoro Potvrdili Most će podržati Miroslava Škoru. Petrov: Odlučili smo većinom glasova

"Zanemareno je osnovno pravo uređene države koja bi trebala osigurati jednaku zdravstvenu skrb za sve. U selekciji tko može dobiti liječničku pomoć stariji i onemoćali ostaju bez glasa, zaboravljeni. Sramotno“, zaključio je Simonić.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • korektor1619:

    Evo još jednog uhljeba koji bi nas spasio. Previše smo imali takvih mesića, josipovića, milanovića, račana ... zlotovra, koji su iza sebe ostavili pustoš i mržnju među narodom

  • MarkoMaras:

    Čovjek dobro krene: imamo lošu vlast koja je maćeha gospodarstvu. A onda njegovo rješenje za regije: podijeliti im što više novca iz državnog budžeta! Jer, naravno, novac za državni budžet pada s neba, a ne dolazi iz tog istog gospodarstva ... prikaži još! kojem bi on htio "pomoći". Majko mila, zašto ti kandidati barem malo ekonomski ne opismene...