Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI E-MAILOVI

Ante Ramljak: Grupo Borg, ponosan sam što jašem s vama!

Zagreb: Martina Dalić i Ante Ramljak podnijeli izvješće o poslovanju Agrokora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.05.2018.
u 12:48

U jednoj od poruka Ante Ramljak piše: ''Svaka čast majstore! Grupo Borg, sretan vam Uskrs! Ponosan sam što jašem s vama!''

Portal Index.hr objavio je nove e-mail poruke koje se nastavljaju na jučerašnje objave u kojima se vidjela prepiska Martine Dalić i osoba koje su sudjelovale u pripremi lex Agrokora

U novoj prepisci, tvrdi Index, otkriveno je kako su osobe s kojima je Dalić komunicirala birale glavnog savjetnika i evaluirale pristigle ponude.

– Nakon što je Ramljak izabran kao Vladin povjerenik u Agrokoru, grupa koja je radila na izradi zakona sada je nastavila, na istim kanalima, upravljati tom bivšom tvrtkom Ivice Todorića – stoji u tekstu.

Na e-mail listi ostali su Tomislav Matić iz Texo Managementa, Tonći Korunić i Matko Maravić iz InterCapitala te predstavnik tvrtke Altera Marko Delić.

U jednoj od poruka Ante Ramljak piše: ''Svaka čast majstore! Grupo Borg, sretan vam Uskrs! Ponosan sam što jašem s vama!''

Termin ''Borg'' odnosi se na serijal Zvjezdane staze. Predstavljaju kibernetičke organizme koji asimilacijom prisilno pridružuju druge pojedince Kolektivu.

Predstavnik tvrtke Altera u jednom je e-mailu održao i prezentaciju pristiglih ponuda. 

– Općeniti je zaključak da tri ponude (McKinsey, Alix i E&Y) pokrivaju većinu traženog scopa kvalitetno, dok su dvije ponude (BCG i Roland Berger) jako fokusirane na operational improvements i malo ''tanke'' što se tiče vođenja procesa restrukturiranja. Povrh toga, McKinsey je u dosta očitom konfliktu, tako da (po meni) ne dolaze u obzir, iako su ostavili jako dobar dojam na sastanku u četvrtak – stoji u poruci Marka Delića.

– Na kraju je, kao što je poznato, AlixPartners izabran kao glavni savjetnik, i to 25 travnja. Istog dana kada je Alix potpisao ugovor s Agrokorom, odnosno Vladinim povjerenikom Ramljakom, odmah su potpisana još četiri ugovora i to s Texo Managementom, Altera Savjetovanjem, InterCapitalom, koji su bili pisci Lex Agrokora te sudjelovali u evaluaciji pristiglih ponuda te s Komunikacijskim uredom Colić, Laco i Partneri. 

Alix je zapravo savršeno odgovarao piscima Lexa jer ta tvrtka nije imala podružnicu, odnosno ured u Hrvatskoj, pa su odmah morali potpisati ugovore s "lokalnim stručnjacima" kako bi mogli započeti posao u Agrokoru – stoji u Indexovu tekstu.

Komentara 68

RZ
Rocky.Zg
13:02 10.05.2018.

Udružili su se radi pljačke, to je udruženi zločinački pothvat. U normalnoj državi sudilo bi im se kao mafiji.

US
USA
12:56 10.05.2018.

Pa koliko se vidi jedini je problem sto su oni koji su pisali Lex kasnije i radili na restrukturiranju. Niti u jednom mailu se ne moze iscitati da je namjerno loseg stavio ispred boljeg da pace ovaj danasnji mail lijepo govori da su uzeli bolje od slabijih firmi. Zaboravljamo da ovo nije USA sa stotinama firmi koje se bave tim poslom vec mala Hrvatska koja problem muci sa konobarima

AL
Aleluja
13:11 10.05.2018.

Krajnje je vrijeme da ovakvi napokon počnu bivati zatvarani na dugogodišnje zatvorske kazne. 20+ godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije