Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Nazor:
Povratak na članak

'Raspolažemo s imenima 14.912 smrtno stradalih u Domovinskom ratu'

Prema bazama HMDCDR-a tijekom Domovinskog rata poginula su 8262 branitelja, ali taj popis uključuje i 1231 osobu koja se u nekim dokumentima spominje i kao civil.

Komentari 6

TR
tresic
09:37 14.12.2016.

Kao profesor u srednjoj školi sve češće se susrećem s uvjerenjem svojih đaka kako smo zločine činili i oni i mi pa smo eto, svi podjednako krivi za sve. U njihovoj svijesti postoje obostrani zločini i postoji pojedinačan zločin - Zec. Individualizirana krivnja na suprotnoj strani ne postoji. Realna slika razmjera ukupnih stradanja u njihovoj svijesti ne postoji. Realna slika o broju nestalih, o silovanjima, o mučenjima potpuno izostaje. Nije li slika koju mladi u Hrvatskoj imaju o našoj povijesti upravo izraz prioriteta, sklonosti ili interesa medija u Hrvatskoj?

VL
OB
obivankenobi
07:08 14.12.2016.

Kamo pripadaju branitelji koji su pocinili suicid. Cije su to zrtve? Ili oni koji danas obolijevaju od posljedica rata i svakodnevno umiru?

VL
GO
goga12
07:21 14.12.2016.

Točno. U odnosu na druga stradavanja ovo stradanje je u medijima predimenzionirano. Pa zar nije preuveličano i od one novinarke emisije "Provjereno".Dobila je nagradu i ona je posvećuje A.Zec.umjesto možda svoj stradaloj djeci.Potpisujem svaku riječ iz tv kalendara.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
09:45 14.12.2016.

Slažem se apsolutno kak u medijima već odavna ne prikazivaju pravu sliku. Ni tu sam problem rata u HR i sveg kaj se događalo neg se i sukob u BiH prikaziva krivo. Onaj tko sam površno prati cijelu priču zvukel bude sljedeće zaključke - Hrvati su činili brojne zločine kak i Srbi, najpoznatiji zločin je obitelj Zec, Hrvatska je izvršila i agresiju na BiH....žalosno ali istinito i to treba jenput za naveke presjeć. Jel nas buju djeca za par let pitala zakaj nismo osuđeni ???

VL
DK
domagoj.kalnicki
09:24 14.12.2016.

Suicid branitelja + poginuli i ranjeni od mina također su žrtve srpskog fašizma. Ante dodaj ih na svoj popis žrtava domovinskog rata-

VL
KR
kritika5
10:36 14.12.2016.

za svaku obitelj ubijenu na način kako je ubijena obitelj zec od ljudi u uniformi je trebao suditi vojni sud (pogotovo razlog zbog kojeg su ubijeni)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.