Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Osloboditelj grada'

Ante Gotovina predložen za počasnog građanina Bihaća

gotovina
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/3
25.01.2013.
u 18:33

HDZ BiH predložio je Povjerenstvu za odlikovanja i priznanja Bihaća da se generala Antu Gotovinu proglasi počasnim građaninom grada.

HDZ BiH predložio je Povjerenstvu za odlikovanja i priznanja Bihaća da se generala Antu Gotovinu proglasi počasnim građaninom grada.

U obrazloženju prijedloga da se Gotovina proglasi za počasnog građanina Bihaća HDZ je napisao da je general "kao zapovjednik združenih snaga HVO-a i HV-a dao nemjerljiv doprinos deblokadi nekadašnjeg Bihaćkog okruga, a danas Unsko-sanske županije".

"Gotovina i Markač su naši osloboditelji"

"Zahvaljujući akciji Oluja Bihać je kao zaštićena zona UN-a 1995. godine izbjegao sudbinu drugih zaštićenih zona kao što je Srebrenica i nakon 1201 dana potpune blokade i izolacije od strane srpskih vojnih snaga deblokiran", napisali su u prijedlogu HDZ-ovci te su se pozvali i na izjavu generala 5. korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića koji je hvalio Oluju.

"Bez operacije Oluja Bihać se ne bi mogao osloboditi iznutra. Osim toga, podsjetio bih na činjenicu da je dvadeset dana prije Oluje na Bihać krenula gotovo sva armada srpske vojske u operaciji 'Mač' s ciljem zauzimanja Bihaća", kazao je Dudaković te dodao da bi zato "želio zahvaliti oslobođenim generalima Gotovini i Markaču, jer su oni naši osloboditelji".

>>EKSKLUZIVNO Pročitajte što je u SMS-u Gotovina poručio Goluži

>>Gotovina: Na Maslenici smo stekli znanja za konačnu pobjedu

>>'General Gotovina potreban je RH i u miru kao što je bio i u ratu'

Komentara 6

ST
stranac
20:42 25.01.2013.

ovo je istina,,,ja kao hrvatski vojnik,,bio sam na oslobodenju bihaca,,,a amerikanci su spasili banja-luku,,steta,,,

OG
Oluja-Gotovina
18:57 25.01.2013.

Incijativa za svaku pohvalu. Jer, notorna je činjenica da je general Gotovina na čelu Hrvatskih snaga, a riječ je o združenim snagama HV-a i HVO-a spriječio da se u Bihaću dogodi nešto slično kao u Srebrenici, s tim da je Bihać veći i u BIhaćkoj enklavi bilo je više ljudi pa bi to sve skupa završilo još tragičnije nego u Srebrenici. General Gotovina trebao bi dobiti i ovu počast, ali i Nobelovu nagradu za mir, jer je upravo on na čelu Hrvatskih snaga vojnim pobjedama u BiH prislio agresora da sjedne za pregovarački stol gdje je potpisan sporazum koji je dosta osporavam i koji nije idealan, ali je ipak zaustavio rat i zaustavio je nastavak ubijanja i svega zla koje se na to nadovezuje.

DU
Deleted user
19:46 25.01.2013.

@zeljkonl1 nemojte biti smjesni... bihac inozemstvo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije