Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJSKI MINISTAR ZDRAVSTVA

Anschober: Situacija stabilna. U posljednjih 24 sata u Austriji 92 nova slučaja

Koronavirus u Austriji
LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL
02.08.2020.
u 14:21

Od početka Covid-19 pandemije u Austriji je zabilježeno ukupno 21.304 oboljelih, 18.984 oporavljenih i 718 umrlih. Ono što ulijeva nadu da je situacija pod kontrolom je podatak da je do sada ukupno testirano preko 900.000 osoba ili točnije njih 905.314, što je za 7.500 više nego jučer.

U Austriji je u nedjelju prijepodne već drugi dan nakon drugog vremena broj novozaraženih ispod 100. Za Vladu i zdravstvene organe mali predah od prijetećih troznamenkastih krona trendova.

Prema nedjeljnim podacima Ministarstva unutarnjih poslova u  Austriji su u proteklih 24 sata zabilježena 92 nova slučaja zaraze, od čega čak 53 u Beču. Sve ostale austrijske pokrajine vidno su se po broju novozaraženih, odmaknule od Beča. Gornja Austrija ima od jučer 13 novozaraženih, Donja Austrija 14, Tirol i Koruška po četiri, Salzburg i Štajerska po dva i Vorarlberg i Gradišće po jedan novi slučaj zaraze. Ono što je pritom primjetno je da niti jedna od devet pokrajina u protekla 24 sata nije bila bez novozaraženih.

Podaci MUP-a također pokazuju da trenutačno u Austriji od koronavirusa aktivno boluju 1.602 osobe. Na bolničkom liječenju je 93, uključujući 20 u intenzivnoj njezi.

Od početka Covid-19 pandemije u Austriji je zabilježeno ukupno 21.304 oboljelih, 18.984 oporavljenih i 718 umrlih. Ono što ulijeva nadu da je situacija pod kontrolom je podatak da je do sada ukupno testirano preko 900.000 osoba ili točnije njih 905.314, što je za 7.500 više nego jučer.

Ministar zdravlja Rudof Anschober tvrdi da je epidemiološka situacija u Austriji „stabilna“. Istovremeno upozorava da „virus očito diljem svijeta nije dosegao svoj vrhunac i da se širi sve brže i brže“, a kao potvrdu toga naveo je situaciju u SAD-u, Brazilu, Južnoj Africi, Indiji itd.

Anschober je zahvalio svim zdravstvenim radnicima i ostalim stručnjacima u austrijskim pokrajinama na požrtvovnom radu na sprečavanju koronavirusa.

„Zdravstveni radnici u pokrajinama i okruzima su odlično obavili posao kod Containmenta i ograničivši zarazu, spriječili njena velika izbijanja, što je bilo vidljivo i kod relativno mnogo registriranih klastera zaraze, koji su u ovoj fazi 3, nakon 10 velikih otvaranja, otvaranja granica i povratka turizma, bila za očekivati“, istakao je.

Mediji u nedjelju navode kako se i austrijska ministrica za Europu i ustav Karoline Edtstadler bavi koronom i upravo razmišlja o produljenju Covid-19 zakona, čije su odredbe na snazi do 31.prosinca ove godine.

„Jer bilo bi iluzorno vjerovati da će to tada korona proći“, izjavila je Edtstadler za bečki tjednik „Profil“, pojasnivši svoja razmišljanja koja uključuju i neke druge zakonske promjene vezane uz sprečavanje širenja koronavirusa.  
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije