Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAKERSKI NAPAD

Anonymousi za slobodnu Kataloniju: 'Pravda stiže. Španjolska, budi spremna'

Anonymous
Foto: Youtube Screenshot
1/2
21.10.2017.
u 14:14

Kada su korisnici ujutro htjeli otvoriti stranicu pisalo je "ne može se pristupiti ovoj internetskoj stranici"

Aktivistička skupina Anonymous srušila je u subotu ujutro internetsku stranicu španjolskog Ustavnog suda, koja je u međuvremenu ponovno u funkciji, te najavila nove akcije s ciljem "obrane slobode u Kataloniji".

Kada su korisnici ujutro htjeli otvoriti stranicu pisalo je "ne može se pristupiti ovoj internetskoj stranici".

"Pravda stiže. Španjolska, budi spremna. Kibernetički napadi se pune: 99 posto", objavio je u petak navečer na Twitteru korisnik Nama Tikure u ime Anonymousa, "nekoliko sati prije početka operacije 'Slobodna Katalonija'"

Ta je skupina 24. rujna najavila napade. Dosad su se fokusirali na podatke španjolske nacionalne policije i španjolske vlade.

Španjolski Ustavni sud bio je zabranio održavanje referenduma u Kataloniji 1. listopada obrazlažući odluku nezakonitošću referenduma. Takva izjašnjavanja su dopuštena jedino na razini čitave Španjolske ali ne i na razini njenih 17 autonomnih pokrajina.

Anonymous
1/11

Internetska stranica Ustavnog suda opet je proradila u 10.30 sati.

U 10 sati je u Madridu počeo sastanak premijera Mariana Rajoya i španjolskih ministara nakon kojeg bi trebale biti uvedene izvanredne mjere u Kataloniji, pokrajini na sjeveroistoku, s ciljem suzbijanja procesa prema nezavisnosti.

Članak 155. Ustava, koji omogućuje središnjoj vladi preuzimanje administracije u Kataloniji nikada nije bio uveden od stupanja na snagu aktualnog ustava 1978.

Vlada bi tijekom dana trebala objaviti mjere u skladu s tim člankom. Mjere će zatim biti upućene u gornji dom španjolskog parlamenta na izglasavanje. Vladajuća Narodna stranka ondje ima većinu zastupnika.

Komentara 2

HU
Hurem
14:40 21.10.2017.

stiže cia, katalonijo, budi spremna

PI
Pikacu
16:17 21.10.2017.

Stiže još aaa aaaaa aaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije