Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretan kraj

Anonimac platio kaznu, biciklist ne ide u zatvor

'19.11.2012., Vojnic - Branko Brdar dobio kaznu za voznju biciklom bez svijetla koju ne moze platiti te mu prijeti kazna zatvora. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
20.11.2012.
u 19:38

Dobrotvor je stigao Audijem zagrebačkih registracija, kaže umirovljenik koji je globljen jer je danju vozio bicikl bez svjetala

Branko Brdar, 71-godišnjak iz Loskunje kod Vojnića, ipak neće u zatvor jer nije platio 700 kuna kazne zato što je danju vozio bicikl bez svjetala. Nakon današnjeg teksta u Večernjem listu o umirovljeniku kojem je službenik PU karlovačke broj 11783 ispisao prekršajni nalog jer Brdar na poklonjenom starom kineskom biciklu nema ugrađeno svjetlo, u Loskunju je došao dobrotvor koji je želio ostati anoniman:

– Nije bitno tko sam. Želim platiti Brankovu kaznu – rekao nam je.

– Došao je u novom Audiju zagrebačkih registracija i rekao da me treba. Odvezao me u Vojnić u Finu, ali oni su zatvarali pa smo požurili u poštu. Platio je kaznu, uzeo uplatnicu da odnese na Prekršajni sud u Karlovcu te dokaže da nema duga. Dao je primjerak i meni, da me policija, ako dođe, ne odvede na tri dana u zatvor – presretan je Brdar pa zahvaljuje i dobrotvoru i Večernjaku. Razveselila se i Brdarova deset godina starija supruga Arifa:

– Htjela sam umjesto njega u zatvor. Ne vidim i ne bih mogla biti sama u kući – kaže.

Brdari nemaju djece i žive od 300 kuna Arifine socijalne pomoći i 350 kuna Brankove mirovine, koliko mu ostane nakon što mu svakog mjeseca skinu 450 kuna tuđeg kredita. Otkako je u rujnu 2010. dobio prekršajni nalog, koji je sada postao izvršan, Brdar u trgovinu u tri kilometra udaljeni Vojnić ide pješice. Bicikl ispuštenih guma izvukao je iz podruma, za slikanje. Valjda ga policija neće kazniti što je opet bio na cesti bez svjetala. Zbog naplaćene kazne sigurno je sretan i policajac PU karlovačke broj 11783 jer je uspio napuniti proračun sa 700 kuna.

>> Mora u zatvor jer nije platio kaznu zbog bicikla bez svjetala

Komentara 21

Avatar 69bobo
69bobo
20:11 20.11.2012.

svaka čast anonimcu ali i policajcu a da je imao i kameru za mjeriti brzinu , e to bi bilo još sigurno makar 500kn. gospon , dobro ste prošli.

ST
sttipe
20:34 20.11.2012.

za ovo triba državu kaznit s 50 miliona eura,i to naplatit od stranke na vlasti..od članstva..

OB
-obrisani-
15:40 21.11.2012.

Šteta što je čovjek sa novim Audijem zamolio za anonimnost. Nadajmo se da u njemu ne bvi prepoznali nekog Sanadera, sa pošteno stečenim bogatstvom. Osim plaćene kazne, trebao je siromašnom umirovljeniku pokriti troškove plaćanja tuđeg kredita, jer sigurno ostatak nije veliki. Nakon članka možda dobije na poklon bolji bicikl sa svjetlima, koji je smješten u nekom podrumu. Bez obzira na okolnosti umirovljenik i njegova supruga puni su zahvalnost i to iskrene, koju bogati gospodin nikada neće doživjeti. Sramota za policajca, koji je htjeo dokazati kako primjenjuje propise, ili je kao korumpirana osoba poznata po praštanju onima koji ga nagrade a on iz zahvalnosti ne piše kaznene prijave. Za ovu državu u kojoj obitava sve više siromašnih, ovo je osuđujući ćin, jer da je prekršitelj vozio neko skupo auto bez upaljenih svjetala, to sigurno ne bi doživio. Što će mo sve u ovoj državi doživjeti, pitajmo Linića i Mrsića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije