Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utapljanje dječaka u Koprivnici

Animatorice i spasilac djecu ostavili bez nadzora

Koprivnica: Na Gradskim bazenima utopio se dječak
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
15.09.2018.
u 19:58

Osnovano se sumnja da su 22-godišnjakinja, 20-godišnjakinja i 38-godišnjak kao spasilac dopustili da se djeca koriste dijelom bazena zvanim "brza rijeka" s pojačanim protokom i dubinom vode od 130 centimetara, a taj dio smiju koristiti samo plivači, te djeca mlađa od deset godina u pratnji animatora i odraslih osoba

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je pokrenulo istragu protiv četvero osoba zbog osnovane sumnje da su počinile teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti i prouzročenja smrti iz nehaja. Riječ je o tragediji od 15. travnja ove godine, kad se na koprivničkim bazenima Cerine utopilo dijete.

U DORH-u tvrde da su tijekom održavanja proslave dječjeg rođendana, na kojoj je sudjelovalo osmero djece u dobi od sedam godina, okrivljenici postupali protivno zakonskim i drugim propisima. Voditeljica (38) radne jedinice bazena dopustila da kao animatorice na vodi rade 22-godišnjakinja i 20-godišnjakinja koje nisu bile osposobljene za rad na siguran način, te nije kontrolirala i vodila nadzor nad njihovim radom.

Koprivnica: Na Gradskim bazenima utopio se dječak
1/7

- Osnovano se sumnja da su 22-godišnjakinja, 20-godišnjakinja i 38-godišnjak kao spasilac dopustili da se djeca koriste dijelom bazena zvanim "brza rijeka" s pojačanim protokom i dubinom vode od 130 centimetara, a taj dio smiju koristiti samo plivači, te djeca mlađa od deset godina u pratnji animatora i odraslih osoba. Osnovano se sumnja da prije toga nisu napravili procjenu plivačkih sposobnosti djece, te su ostavili djecu u bazenu bez stalnog nadzora i pratnje - napominju u DORH-u.

Uslijed tih propusta utopio se dječak koji je bio neplivač.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije