Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Sarajevu

Angelina se srela i s Kolindom Grabar - Kitarović: Žrtve nasilja ne trebaju osjećati sram

angelina jolie
Foto: Večernji list
28.03.2014.
u 20:27

Na konferenciji posvećenoj sprečavanju seksualnog nasilja u oružanim sukobima, održanoj jučer u Sarajevu, sudjelovala je i Kolinda Grabar-Kitarović, pomoćnica glavnog tajnika NATO-a...

Na konferenciji posvećenoj sprečavanju seksualnog nasilja u oružanim sukobima, održanoj jučer u Sarajevu, sudjelovala je i Kolinda Grabar-Kitarović, pomoćnica glavnog tajnika NATO-a. Konferenciju je organiziralo Ministarstvo obrane BiH te veleposlanstvo Velike Britanije i Norveške uz snažnu podršku britanskog ministra vanjskih poslova Williama Haguea. Kolinda Grabar Kitarović istaknula je da je potrebno mijenjati mentalitet da se seksualno nasilje u ratnim sukobima prestane smatrati oružjem rata i uzimati zdravo za gotovo.

– Treba mijenjati mentalitet kako bi žene prestale osjećati sram zato što su bile žrtve nasilja, kako bi ih društvo prestalo osuđivati i kako bi o tome mogle progovoriti i pomoći da se počinitelje kazni – rekla je Grabar-Kitarović i poručila da ju je sram da žrtve nasilja na hrvatskim ulicama moraju prelaziti na drugu stranu ceste da bi izbjegle susret sa svojim silovateljem i novu traumu. Grabar Kitarović o toj temi u Sarajevu je razgovarala s Angelinom Jolie. – Sve što gospođa Jolie radi na humanitarnom polju svima nam pokazuje da se moramo još više angažirati i pomagati žrtvama te stvarati bolji i humaniji svijet. Svakako ćemo još surađivati jer zajednički, mi žene, možemo puno više napraviti – poručila je Grabar Kitarović.

>>Angelina Jolie rasplakala se u Srebrenici

Komentara 8

DU
Deleted user
20:51 28.03.2014.

Ne trebaju se sramiti? Mislite? Ta, prošlo je 23 godine od kada su zločini počinjeni! Više i nema srama samog silovanja, nego silovanja u ignoriranju države, zločinaca koji su slobodni, a bajićeva ladica pod ključem. Pusićka je, te naše silovaneovane žene, pozvala u povorku rozlenih balona,za nju, „ženu“, to je isti problem, ista bitka. Kolinda, ako Boga znate, prenesite to Angelini pa neka žena ima u vidu tko će se toga problema uhvatiti.

MO
mojazemlja
21:40 28.03.2014.

Bormeš...Kolinda prirodnija i ljepša...

Avatar deran9
deran9
21:22 28.03.2014.

e moj bred pitu...gdje su ti oči bile vid kalindu...ko f-15 za ovaj tvoj klipni dvomotorac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije