Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILA I VIDJELA

Angelina Jolie proziva Obamu zbog Darfura

Afrika
UNHCR
11.12.2009.
u 15:25

U uvodniku u Newsweeku povodom Dana ljudskih prava slavna glumica i veleposlanica UN od 2001. istaknula je da su dosadašnji napori u Sudanu bili nedovoljni.

Članak koji je Jolie napisala za Newsweek ističe ozbiljnost situacije u Darfuru i proziva Obaminu administraciju:

- Njihova politika potiče postavljanje pitanja. Kako pristup Obamine administracije Sudanu predstavlja evoluciju pravde? Dodatno, kad ta administracija kaže da namjerava raditi na "poboljšanju života ljudi u Darfuru", voljela bih znati što to točno znači, osim očite činjenice da njihovi životi teško da mogu biti pogoršani.

Podsjećajući da je rezultat krize u Darfuru "300.000 mrtvih i 2,7 milijuna izbjeglica", Jolie upozorava:

- Ova administracija još nije najavila nijedan ozbiljan potez u cilju provođenja odluka Međunarodnog suda pravde i izvršenja njegovih naloga (za uhićenja). Bit će pritisaka na Sjedinjene Države i njihove partnere da se dođe do stabilnosti u Sudanu, čak i po cijenu kaznene odgovornosti. Bez obzira na racionaliziranje, krajnji ishod bit će isti: žrtve ostaju bez pravde, a počinitelji odšetaju.

No, Jolie je naglasila da ne gubi nadu u Obamu:

- Kao i mnogi Amerikanci, i ja podržavam spremnost ove administracije na diplomatske akcije čak i s režimima koji su nam odurni. I vjerujem da će predsjednik Obama i njegov posebni izaslanik Scott Gration uložiti sve napore da u toj regiji dođe do mira. Također se nadam da će oni djelovati što prije i što snažnije da bi se spriječila buduća zlodjela.

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:38 11.12.2009.

ova samo po AFRICI siguno ukapirala da je onaj njen veca zena od nje . Pa krenula u spas muskaraca,,,ula u spas muskaraca,,,

BT
bili-tartuf
16:02 11.12.2009.

bolje da Angelina trosí manje droge, a i onaj njen Pit-bull...pogotovo..

MI
mikistjep
11:31 24.12.2009.

pa cijeli hollywood je lobirao za obamu, i to zestoko sto im sad nije jasno???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije