Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sasatanak ministara

Angela Merkel uskoro dolazi u Hrvatsku i sastat će se s J. Kosor

jandroković (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/3
10.08.2011.
u 20:33

Angela Merkel u Hrvatskoj će se sastati s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se danas u Dubrovniku s ministrom vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Guidom Westerwelleom koji je u radnom posjetu Hrvatskoj.

Ministri su izrazili zadovoljstvo odličnim bilateralnim odnosima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke s uvjerenjem kako će se suradnja u svim područjima od obostranog interesa i u budućnosti dodatno unaprjeđivati.

Ministar Jandroković istaknuo je kako Hrvatska cijeni kontinuiranu i snažnu potporu Njemačke koju je dobivala tijekom čitavog procesa pristupnih pregovora, te zahvalio i ministru Westerwelleu na osobnom angažmanu. Također je izrazio zadovoljstvo skorašnjim posjetom njemačke kancelarke Angele Merkel Republici Hrvatskoj u okviru kojeg će se sastati s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor.

Ministar Westerwelle poručio je pak kako će Njemačka i ubuduće pružati potporu Hrvatskoj na njezinom eurointegracijskom putu, te istaknuo kako će članstvo Hrvatske dodatno obogatiti Europsku uniju i biti od obostrane koristi. Osim toga, sugovornici su se složili kako će ulazak Hrvatske u punopravno članstvo Unije zasigurno biti i pozitivan signal za sve zemlje jugoistočne Europe, te primjer da se uloženi napori i provedene reforme na kraju isplate.

- Svog njemačkog kolegu Westerwellea ministar Jandroković upoznao je i s provedbom Vladine kampanje za informiranje građana o Europskoj uniji, kao i s najnovijim rezultatima istraživanja prema kojima bi od svih hrvatskih građana koji bi izašli na referendum njih 60% glasovalo za ulazak Hrvatske u Uniju, 33% protiv, a ostatak je neodlučnih - priopćeno je iz MVP-a.

Komentara 48

CU
cunt
01:59 11.08.2011.

a di je ovaj nosorog odgovoran za rubriku \'politika\' več 3 dana tu stoje iste slike i članci,,,,,,,,ajde jugoviči, primite se posla, more ostavite za čehe..........

TO
Toni50
21:03 10.08.2011.

Angela Merkel uskoro dolazi u Hrvatsku i sastat će se s J. Kosor, iako su svi več pomislili da če se satati sa Dr.Sanaderom !

BL
Blizard
23:17 10.08.2011.

Celicna Ledi , J. KOSOR jos jedan u nizu uspjesnih poteza ! nevjerne \' tome\' niti treba u nesto uvjeravati,ti bi da se staro kolo igra i dalje. E nece ...Pusocka,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije