Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teške optužbe

Merkel lagala o SAD-u i špijuniranju da bi dobila izbore?

Angela Merkel
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
27.05.2015.
u 18:07

Birače je, tvrdi Süddeutsche Zeitung, uvjererila da Nacionalna agencija za sigurnost (NSA) više neće špijunirati Njemačku iako je znala da to nije istina

Teške optužbe danas su pokucale na adresu njemačke kancelarke Angele Merkel i to iz njemačkog lista Süddeutsche Zeitung.

Iz dokumenata koje je danas objavio, vidljivo je da su Merkel i članovi vlade prevarili njemačku javnost uoči izbora 2013. godine jer su biračima poručili da su Sjedinjene Američke Države spremne potpisati sporazum o nešpijuniranju iako su, navodi list, bili svjesni da to nije istina, piše TRTWorld. Birači su tako, tvrdi Süddeutsche Zeitung, uvjereni da Nacionalna agencija za sigurnost (NSA) više neće špijunirati Njemačku.

Objavljeni tajni dokumenti otkrivaju i da je tadašnji ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle kontaktirao američkog državnog tajnika Johna Kerryja i pokušao doznati je li potpisivanje sporazuma o nešpijuniranju moguće. No, Kerry mu nije dao potvrdu.

Kancelarka Merkel još nije reagirala ne ove optužbe.

>>Angela Merkel pred mladima u Potsdamu nikad tako izravna

Komentara 21

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:16 27.05.2015.

Naravno da se Njemačka strogo kontrolira. Okupacija nikada nije završila i nikada ni neće.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:21 27.05.2015.

Stari "istinoljubac" je vjerojatno CIA "asset" u Njemackoj koja je najvise spijunirana zemlja na svijetu kao sto svi sada znamo. Ta drzava takodjer ima i najveci broj (179 od preko 650) Americkih vojnih baza na svom teritoriju. Mislim da to govori samo za sabe o kakvom se "saveznistvu" radi. Tu komentara ne treba.

Avatar lvan12
lvan12
19:14 27.05.2015.

Njemačkoj uz saveznika kao što je SAD... nije niti potreban neprijatelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije