Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDAT Završili pregovori SDP-a i HNS-LD-a o listi za izbore

Andro Vlahušić protiv Dubravke Šuice

11.11.2008.
u 14:36

DUBROVNIK – Pregovori HNS-LD-a i SDP-a o zajedničkom izlasku na lokalne izbore završili su, kako smo već pisali, tako što će kandidat za gradonačelnika biti ravnatelj dubrovačke bolnice Andro Vlahušić.

Naime, nakon što se u lokalnom tjedniku pojavio komentar na anketu o popularnosti stranaka i političara, doduše bez iti jednoga broja, Vlahušić je krenuo u ofenzivu tvrdeći kako je upravo on jedini jamac uspjeha u borbi protiv HDZ-ove gradonačelnice Dubravke Šuice.

No, budući da je njegov HNS-LD čak četiri puta slabiji od SDP-a, logično je bilo očekivati da će listu nositi njegova šefica Tatjana Šimac Bonačić. Ona je pak, očito bojeći se sraza s D.Šuicom, prepustila čelno mjesto Vlahušiću te time izazvala nezadovoljstvo unutar stranke, jer dio članova smatra kako SDP, kao daleko najjača oporbena stranka, mora imati svoga kandidata.

Na pregovorima u ponedjeljak na večer Vlahušić je i potvrdio uspješno preuzimanje gradonačelničke kandidature. Saborska zastupnica i šefica SDP-a T.Š. Bonačić na listi će biti njegova zamjenica, a tko će biti drugi zamjenik još uvijek se ne zna. Kandidatkinja za predsjednicu Gradskog vijeća bit će SDP-ovka Olga Muratti koju su novinari proglasili najjaktivnijom vijećnicom aktualnog saziva GV-a.

Dogovor Vlahušića i T.Š. Bonačić u srijedu bi trebali potvrditi i sami SDP-ovci na sjednici Gradskog odbora. No, prema najavama ta bi sjednica, zbog olakog pristajanja na uvjete znatno slabijeg HNS-a i Vlahušića, mogla biti burna.

Inače, Vlahušić je do sada bio u nekoliko stranaka, a kao član HSLS-a, a potom Libre, i ministar zdravstva u Račanovoj Vladi. Na posljednjim parlamentarnim izborima Vlahušić je osvojio tek 1800 glasova u Gradu, zbog čega nije osvojio saborski mandat.

Ključne riječi
SDP

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije