Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanja

Andrija Mikulić postao glavni državni inspektor: Ovo je časna i stručna pozicija

Andrija Mikulić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.03.2019.
u 15:29

Državni inspektorat neće biti samo represivni aparat već će funkcionirati na prevenciji i edukaciji, rekao je Mikulić

Na zatvorenome dijelu sjednice, Vlada je imenovala Andriju Mikulića glavnim državnim inspektorom na razdoblje od pet godina, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

"Vlada i premijer su me predložili za ovu časnu i stručnu poziciju", rekao je. "Državni inspektorat neće biti samo represivni aparat već će funkcionirati na prevenciji i edukaciji. Tamo će raditi vrlo stručni ljudi", rekao je Mikulić.

"Pustite nas 100 dana pa ćete vidjeti kako sustav funkcionira", dodao je.

"Bit ću otvoren za svaki konstruktivan prijedlog, u skladu s najvažnijim načelom jednakosti građana pred zakonom", najavio je Mikulić. U skladu sa zakonom, mandat u Hrvatskom saboru i mandat predsjednika zagrebačke Gradske skupštine stavlja u mirovanje, no, dodao je, ostaje na čelu zagrebačkog HDZ-a.

Istaknuo je i kako će objedinjavanje djelatnosti i kriterija inspekcijskih nadzora od 1. travnja onemogućiti primjenu dvostrukog standarda i selektivna interpretacija zakona i propisa, a čemu smo, kaže, do sada svjedočili.

Mikulić je dosad obnašao dužnost predsjednika zagrebačke Gradske skupštine i zagrebačke organizacije HDZ-a.

S obzirom da Državni inspektorat s danom 1. travnja od Ministarstva rada i mirovinskoga sustava preuzima inspekcijske poslove na području rada i zaštite na radu koji su se obavljali u Inspektoratu rada, Vlada je razriješila ravnatelja Inspektorata rada Iliju Tadića.

Video: Potpisan ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za rekonstrukciju rotora

Komentara 20

MO
moškov
15:51 28.03.2019.

To je vijest stara oko dvije godine am glavni drzavni inspektorili drzavni glavni inspektor...ovo je dobitak za demokratizaciju u hrvata....mi volimo narodnog heroja i...l.... sekretara skoja....

AR
Arger
18:11 28.03.2019.

Hahaha.....inspektora ti.....hahaha

Avatar liquidsky
liquidsky
15:53 28.03.2019.

Dokazani stručnjak na svim područjima. Gotovo jednak Bandiću. Kao predsjednik zagrebačke Skupštine dokazao je svoju odlučnost i neovisnost. Toliko snažno da kada Mikulića ne bi bilo, Bandić ne bi mogao mirno spavati. 100% ziher tak. Kaj ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije