Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrija Mikulić:

'Obveza cijele Hrvatske je pomoći Vukovaru da što prije zaliječi rane'

Ivan Penava i Andrija Mikulić
Foto: Branimir Bradarić
10.06.2016.
u 18:46

Mikulić je istakao kako je uvijek za jačanje osovine Zagreb – Vukovar te da će u Skupštini Zagreba učiniti sve da se gradu heroju barem dijelom vrati ono što mu je Hrvatska ostala dužna

- Obveza cijele Hrvatske je pomoći Vukovaru da se razvije i što prije zaliječi rane iz Domovinskoga rata. S tim ciljem Skupština Zagreba učiniti će sve što je moguće kako bi pomogli Vukovaru, rekao je danas u Vukovaru predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić.

Istakao je kako je uvijek za jačanje osovine Zagreb – Vukovar te da će u Skupštini Zagreba učiniti sve da se gradu heroju barem dijelom vrati ono što mu je Hrvatska ostala dužna. Najavio je kako će se Grad Zagreb u pomoći Vukovaru uključiti svim mogućim sredstvima. Mikulić je tijekom današnjeg dana položio vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata, a potom je obišao vukovarski Vodotoranj i plivalište u gradskoj četvrti Borovo naselje koje će uskoro biti otvoreno. Prethodno je gostovao u Školi mira Memorijalnog centra iz Domovinskoga rata Vukovar gdje je održao predavanje osmašima iz zagrebačkih škola Sesvetska sela i Kajzerica.

Mikuliću je domaćin bio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je istakao kako jačanje veza između Zagreba i Vukovara snaži cijelu Hrvatsku te da je na svima nama da život u Hrvatskoj učinimo što boljim za sve građane, a prije svega za djecu i njihovu budućnost. Govoreći o projektu obnove i rekonstrukcije Vodotornja Penava je rekao kako je do sada za tu akciju prikupljeno oko 4 milijuna kuna kao i da akcija ide i dalje. Za realizaciju ovoga projekta potrebno je osigurati oko 20 milijuna kuna.

>> U školama će nositi – startasice kako bi pomogli Vukovaru

>> Vukovar uskoro dobiva najmodernije plivalište u Hrvatskoj

Komentara 15

NE
nemanatrag
20:17 10.06.2016.

Tko može vjerovati Jugoslavenu Mikuliću?

Avatar mama mia
mama mia
22:19 10.06.2016.

E sad opet Vukovar kad vas stisne sve vam pada na pamet domoljublje,domovinski rat, branitelji sad nakon dužeg vremena i Vukovar uistinu ste jadni

KO
kontraš
20:57 10.06.2016.

Kako vas je Tudjman samo pustio niz vodu, isto kao Alija Srebrenicu......zalosno,jel je to za sve zrtve gradjanskog rata ili se srbi ne broje kao sto se nisu ni do 45-te brojali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije