Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u župi sv. Blaža

Andrej Plenković sa sinom otišao po blaževski blagoslov grla

plenković
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/3
05.02.2017.
u 14:59

Na kraju misnog slavlja predsjednik Vlade Plenković primio je blaževski blagoslov grla s dvjema svijećama te pogledao prve hrvatske božićne jaslice koje su nedavno obilježile stotu obljetnicu postojanja.

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na misi u zagrebačkoj župi sv. Blaža na završnom danu ovogodišnje proslave Blaževa u nedjelju 5. veljače, kada je središnje misno slavlje predvodio kancelar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić. Uz predsjednika Vlade sudjelovali su brojni vjernici i hodočasnici koji su došli na blagoslov grla za zdravlje glasnica te moliti pred srebrnim relikvijarom s moćima sv. Blaža koji se u toj prigodi izlaže na štovanje u zagrebačkoj župi.

Na kraju misnog slavlja predsjednik Vlade Plenković primio je blaževski blagoslov grla s dvjema svijećama te pogledao prve hrvatske božićne jaslice koje su nedavno obilježile stotu obljetnicu postojanja. Predsjednik Vlade Andrej Plenković inače je župljanin župe sv. Blaža, a posljednju skupinu koju je ugostio kao europarlamentarac u listopadu 2016. u Bruxellesu bilo je 16 mladih iz župe sv. Blaža koji su sudjelovali na konferenciji o sv. Blažu i valorizaciji hrvatske nematerijalne kulturne baštine u europskom kontekstu.

Andrej Plenković sa sinom i Marinom Radman, sestrom premijerove majke

Predvoditelj slavlja mons. Perčić u propovijedi je kazao kako je kršćanin pozvan biti odsjaj Kristove slave kao što je to bio i sv. Blaž, a osvrnuo se i na obred grličanja u kojem se moli za zaštitu od bolesti grla i svakoga drugog zla. »Svi bismo trebali uključiti tu molitvu svakodnevno u svoj život, da iz našeg grla proizlazi lijepa riječ, topla riječ koja će druge ohrabriti, koja će drugima reći: "Ne boj se, usprkos poteškoćama života, život je lijep i pozvan si tu ljepotu živjeti i svjedočiti drugima. Neka Krist bude Tvoja snaga i putokaz", zaključio je homiliju kancelar Varaždinske biskupije. Na misnom slavlju pjevao je župni mješoviti zbor uz komorni orkestar pod vodstvom dirigenta Ronalda Brausa, a posebno su mjesto imali i Bistrički kuburaši koji su stigli u pratnji općinskog načelnika Josipa Miličkoga.

>>Premijer Andrej Plenković nije išao u vojsku

Komentara 21

SX
sudbina x
16:25 05.02.2017.

Baš lijepo...!

Avatar samo Istina
samo Istina
15:44 05.02.2017.

I ja sam danas bio na misi sa svojom obitelji. Evo šaljem izvještaj VL-u, pa objavite i to..

OG
Oger
18:53 05.02.2017.

jos nikada nisam ni u jednim zapadnim novinama procitao izvjestaj kada i gdje je neki politicar bio na nekoj misi ili slicno.... nase novinarstvo se jos uvijek nalazi na stupnju oportunistickog pisanja - kao u komunizmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije