Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI HSS-OVCI

Plenković potvrdio da je razgovarao s Hrgom i Korenom: Žao mi je što je HSS ide u lijevu koaliciju

Andrej Plenković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
14.07.2016.
u 14:28

Plenković je kazao kako ipak još nije bilo riječi o tome da bi se njih dvojica mogli naći na HDZ-ovoj listi za drugu izbornu jedinicu

Andrej Plenković, jedini kandidat za novoga šefa HDZ-a, danas je u Koprivnici potvrdio kako je razgovarao s HSS-ovim županom Darkom Korenom te bivšim šefom HSS-a i križevačkim gradonačelnikom Brankom Hrgom, za koje se spekulira kako bi mogli istupiti iz stranke nezadovoljni odlukom novog čelništva da se ide u koaliciju sa SDP-om. Plenković je kazao kako ipak još nije bilo riječi o tome da bi se njih dvojica mogli naći na HDZ-ovoj listi za drugu izbornu jedinicu.

- Tek kada dobijem mandat započet ću razgovore o tim temama – izjavio je on.

Plenković je također kazao kako će tada napraviti analizu suradnje HDZ-a s partnerim iz Domoljubne koalicije

- Žao mi je što je HSS donio odluku da ode u lijevu koaliciju. Vidim po terenu da mnogi članovi i ogranci HSS-a nisu oduševljeni tom odlukom. HDZ i HSS imali su kvalitetnu suradnju, jako poštujem HSS kao povijesnu hrvatsku stranku, koja baštini veliki doprinos Stjepana Radića i drugih velikana i siguran sam da ćemo u otvorenome dijalogu vidjeti koja su najbolja i najkorisnija rješenja da se u našem programu reflektiraju prioriteti za hrvatsku poljoprivredu, hrvatsko selo i ribarstvo – rekao je Plenković.

Dometnuo je kako su netočni kometari da kao eurozastupnik dovoljno ne poznaje sve dijelove Hrvatske.

- U Bruxellesu provodim tri i pol dana svaki tjedan, i za razliku od ideje da ne poznajem teren, situacija je upravo obrnuta. Kao eurozastupnik imam izravan kontak i jako dobar uvid u svim hrvatskim županijama jer je moj mandat univerzalni mandat svih dijelova Hrvatske. Redovito sam posjećivao sve županije i ljudi me dobro poznaju i dobro primaju. Da dovoljno ne poznajem sve dijelove Hrvatske, ne bih je mogao kvalitetno zastupati u europskome parlamentu – kazaoje Plenković.

Na novinarski upit je li za prodaju državnog udjela u Podravki, odgovorio je: - Mislim da je budućnost Podravke kao motora, generatora gospodarstva, glavne insitucije za zapošljavanje u ovome kraju, iznimno važna za Koprivnicu i županiju i vjerujem da će buduća vlada o tome voditi računa na najbolji mogući način, da se očuvaju radna mjesta i da Podravka bude jedna od naših najkonkurentnijih izvozno orijentiranih kompanija.

- Odluku o svojoj kandidaturi donio sam osobno, s čvrstom željom da HDZ-u pomognem u vraćanju vjerodostojnosti i povjerenja hrvatskih birača. Želim jasan legimitet i mandat članica i članova HDZ-a i kvalitetnu suradnju sa svima koji su nedavno izabrani na općem saboru i na unutarstranaćkim izbrima na gradskim i županijskim razinama – odgovorio je, pak, Plenković na pitanje smatra li postupak izbora u HDZ-u kad postoji samo jedan kandidat za šefa stranke gubitkom vremena.

>> Plenković: SDP je već viđeno, ja sam osvježenje ne samo u HDZ-u već i na hrvatskoj političkoj sceni

Komentara 4

PO
portugisac
16:44 14.07.2016.

Kada bi Hrg imao da ne kažem šta on i Petirova i Koren bi se odvojili iz toga HSS-a i napravili drugu narodnjačku i demokratsku HSS-u. Onaj crveni dio neka ostane sa Milanovićem.

DD
dr dragon
05:42 15.07.2016.

Dobro je da se zna tko će s kim!? Da se ne nagadja jer ja nebi htio dati glas za nesposobne, bahate te kojima narod ne znači nista i gledaju samo kako ce. zasjesti u fotelje npr. sdp i njegovii podanici, prodane duše

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
17:05 14.07.2016.

Prijestolonasljednik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije