Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:
Povratak na članak

'Rasprava o Istanbulskoj konvenciji u Hrvatskoj dobila je drugačiju dimenziju'

"Spreman sam za raspravu u parlamentu, među strankama i javnosti, i pokušat ćemo tu razdvojiti stabla od šume u idućim mjesecima", najavio je Plenković na plenarnoj sjednici parlamenta u Strasbourgu

Komentari 15

PI
pinkec
18:46 06.02.2018.

U Hrvatskoj nije nitko protiv zaštite žena, ali i svih drugih, samo se treba izdvojiti rodna ideologija iz te Istambulske konvencije!

VL
DR
drenova2
17:59 06.02.2018.

Svaku osobu koja se zatekne na teritoriju Hrvatske temeljem zakona već štite hrvatska državna tijela (policija, državno odvjetništvo, sud, prekršajni sud) od svakog nasilja (fizičkog, psihičkog,...); nasilje postoji odkad je čovjeka a od kad je civilizacije državna tijela su za to zakonom zadužena; nasilje muškarca postoji prema muškarcu, ženi djetetu; nasilje žene postoji prema muškarcu, ženi djetetu! istanbulska konvencija je tu samo da tzv. nevladinim udrugama koje se navodno bave "zaštitom žena" osigura dotacije iz državnog proračuna (pročitajte Konvenciju!); ako država ne osigura lovu udrugama onda nadržavno nadzorno tijelo (tzv. GREVIO, vidi Poglavlje IX. Konvencije)provodi istragu i naređuje Državi da to što prije učini! što je ovo: GrEVUO kao komesar u koloniji! pročitajte ljudi tu konvenciju (na Vladinim internetskim stranicama, pa ćete vidjeti neviđena čudesa što nam naturaju i poturaju!!!)

VL
DU
Deleted user
17:33 06.02.2018.

Znači kad se usvoji konvencija nasilje ne ženama će prestati.Nikakva konvencija to ne može spriječiti na žalost. Stvar je odgoja.Ako odgojiš dijete da poštiva druge neće tući ženu. Samo se donose neke konvencije a problem i ostaju.Udruge muzu državu kak ti za zaštitu žena a same su sebi svrha.Kako društvo se moramo promjeniti i krenuti od sebe.Kućni odgoj je ono što nam fali. Ne može dijete moje odgajati ni vrtić,škola.crkva niti bilo tko,oni samo mogu nadograditi vrijednosti koje ponese od kuće-

VL
LU
Lujo123
20:14 06.02.2018.

jesu li ti hovnari zeleni i kakvi već i Orbana probali podjebavati s glupim pitanjima? Jel netko probal Orbana štipati za rit?

VL
BA
bakulušić
22:01 06.02.2018.

Nacionalno zakonodavstvo je dovoljno a ako nije dovoljno, treba ga nadopuniti. Istanbulska konvencija ne stavlja oko žrtve ni bodljikavu ni žilet-žicu ali narodu stavlja omču oko vrata i u svjetonazorskom i financijskom smislu. To je obična podvala i gospodin Plenković mora znati da se upušta u opasnu avanturu koju bi na izborima mogao platiti - gubitkom izbora. Uostalom, još je puno zemalja koje nisu ratificirale konvenciju i zašto pritisak na Hrvatsku?

VL
OV
Ovozemaljski
17:48 06.02.2018.

Zasto se nikad i nigdje ne pise o nasilju zena nad muskarcima? Koja je razlika u nasilju? Postoji i psihicka vrsta nasilja koja je opasna ako ne i opasnija od fizickog nasilja? Kad ce se sastaviti konvencija koja ce jednako stititi i zenu i dijete i muskarca, u kojoj ce se stiti ljudskost i covjecanstvo? Ne podrzavam nikakav oblik nasilja,.pogotovo nad slabijima od sebe kao sta su zene po prirodi slabije od muskaraca u vecini slucajeva, ali ne podrzavam ni feminizam kao jednu krajnost i smrtnu ideologiju isto tako.

VL
DU
Deleted user
23:44 06.02.2018.

Istanbulska konvencija se treba što prije prihvatit, jer će to Hrvatsku svrstati u red modernih €U država.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:20 06.02.2018.

Konvencija ce biti izglasana i svi vi to znate. Svaki dan netko ubije zenu, iskoristava djecu, i u Hr i svijetu. Culi ste izjave o stracama i drugotnim, o utjecaju hormona na zensku sposobnost rasudjivanja. Prije 100 god se raspravljalo o zenskoj mogucnosti rasudjivanja zbog davanja na pravo glasa.

VL
DU
Deleted user
17:34 06.02.2018.

Premijeru, mala pomoć, obzirom da ste bili u EU parlamentu pa su Vam promakla događanja u domovini, zašto socijaldemokrati nisu završili posao s Istanbulskom konvencijom? Nisu mogli. Zato, jer ste im podigli šator Savskoj, koji je tamo stajo skoro 5000 dana, i to na samo ideju da se malo pospreme davanja veteranskoj populaciji. Taj je šator, u koji se ukrcao i Karamarko i KGK potpuno paralizirao socijaldemokratsku vladu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.