Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPLOZIV JE SAMO DJELOMIČNO EKSPLODIRAO

Anarhisti podmetnuli dva kilograma eksploziva na milanskom sveučilištu

italija
Reuters
17.12.2009.
u 10:39

Pronađen je i letak kojim je FAI preuzeo odgovornost za postavljeni eksploziv. Nosi naslov "Operacija Eat the Rich" i najavljuje napade na centre u kojima su pritvoreni imigranti prije negoli ih se identificira i izbaci iz Italije.

RIM – Paket s dva kilograma dinamita samo je djelomično eksplodirao na sveučilištu Bocconi u Milanu, a odgovornost za njegovo postavljanje preuzela je organizacija Neformalni anarhistički savez (Federazione Anarchica Informale - FAI), koja je i prije preuzimala odgovornost za eksplozivne naprave.

Paket s eksplozivom bio je povezan s tajmerom tempiranim da eksplodira u tri sata u noći s utorka na srijedu. Paklena naprava je samo djelomično eksplodirala jer je nešto bilo loše povezano pa nije nanesena šteta.

No postavljanje eksploziva pokazuje napetost u Italiji, nastalu i zbog svađa u politici. Pokrenuta je istraga o postavljenom eksplozivu koju vodi tužitelj Armando Spataro.

Pronađen je i letak kojim je FAI preuzeo odgovornost za postavljeni eksploziv. Nosi naslov "Operacija Eat the Rich" i najavljuje napade na centre u kojima su pritvoreni imigranti prije negoli ih se identificira i izbaci iz Italije. Traži se zatvaranje tih centara.

Organizacija FAI potpisala se i na omotnici u kojoj je bila lisnica s eksplozivnim prahom i koja je otkrivena na stolu direktora Centra za identificiranje i deportaciju u mjestu Gradisca d'Isonzo pokraj Gorizije. Omotnica je imala marke, ali ne i pečat pošte, a u lisnici je bio prah koji se koristi za petarde.

Voditelj centra Luigi del Ciello refleksno je dobro i brzo reagirao bacivši omotnicu na pod pa da mu nije eksplodirala u rukama i nije ozlijeđen.

Talijanski ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni izjavio je kako se ovi događaji ne smiju zanemariti i kako policija poduzima sve potrebne mjere za sprečavanje širenja nasilja, pozivajući na stišavanje tonova polemika koje izazivaju napetosti.

 

Komentara 4

Avatar punkufer
punkufer
13:46 18.12.2009.

U te idiote se ugledaju i naši anarho-leberali. Samo je pitanje vremena kada će i nekom našem studentu filozofije pasti na pamet nešto takvo.

SM
sudo.m
11:30 19.12.2009.

Ne,nije moguce da to nisu Islamisti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne mogu to vjerovati?!

MA
maxresist
10:50 17.12.2009.

I onda su desničari najveći problem suvremenog društva,mamu im nasilnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije