Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sasvim iskreno

Ana Radišić o poduzetničkim solo vodama: ‘To je najbrža škola osobnog rasta, shvatiš koliko sve možeš iako se čini nemoguće’

Foto: A1 Hrvatska
1/4
18.06.2024.
u 09:34

S idejom da "sluša, čuje i inspirira", Ana je stvorila podcast koji promiče autentičnost i povezanost u digitalnom svijetu.

Kada Ana Radišić govori o svom putu prema pokretanju podcasta, teško je ne osjetiti duboku strast i predanost koja je obilježava u svakom koraku. Kao voditeljica, urednica i producentica s bogatim iskustvom u televizijskom svijetu, Ana je odlučila napraviti korak više i stvoriti vlastiti medijski prostor koji bi odražavao njezine vrijednosti i strast prema komunikaciji. S idejom da "sluša, čuje i inspirira", Ana je stvorila podcast koji promiče autentičnost i povezanost u digitalnom svijetu. Iza nje je više od 150 podcasta, a u svibnju je napravila i prvi inozemni – onaj sa svjetski poznatim autorom bestsellera Robinom Sharmom što je bio prvi put da taj slavni Kanađanin govori za neki od medija na našim prostorima. 

U intervjuu nam je otkrila kako izgleda njezin svakodnevni život ispunjen dinamičnim aktivnostima koje uključuju planiranje, sastanke, prezentacije i stvaranje sadržaja, ali i najavila da 21. lipnja velikim eventom u Laubi slavi četiri godine svog podcasta. 

Foto: A1 Hrvatska

Što vas je inspiriralo da započnete svoj podcast i što vas je motiviralo da nastavite unatoč početnim izazovima?

Osjetila sam da je vrijeme za korak više. Nakon što sam se godinama razvijala kroz televiziju kroz voditeljske, reporterske, uredničke, autorske i producentske angažmane osjetila sam potrebu da sve iskustvo koje sam stekla usmjerim u svoj medij. Izgradim ga od samog početka, na vrijednostima i temeljima u koje vjerujem, s idejom koja je “slušati”. Čuti. Inspirirati se. Živjeti #BoljiOnline u doslovnom smislu.

Možete li nam opisati jedan tipičan dan u vašem životu dok radite na podcastu?

Niti jedan nije tipičan. Svaki je različit i iznimno dinamičan.  Većina dana sastoji se od ‘nevidljivih’ sati planiranja, pripreme, sastanaka, dogovora, prezentacija te kreiranja sadržaja koji stvaram kako u svom online svijetu tako i ekstenzijama istih poput velikog eventa kojeg sada pripremamo u zagrebačkoj Laubi 21.6., te projekata koji su povezani s oblacima ili pak nekim drugim online i offline angažmanima. Uvijek se trudim u danu imati vrijeme i za zdravlje, trening te pravilnu i redovitu ishranu, ali i meditaciju s kojom ulazim u dan.

Kako definirate uspjeh u kontekstu vašeg poslovanja i života?

Za mene je uspjeh živjeti autentično i slobodno ono što svakom svojom stanicom dišem. Hodati svaki dan vrijednostima u koje vjerujem, promicati iste i dijeliti ih u svom mikro svijetu sa zajednicom koja rezonira podjednako.

Živjeti od svog rada u koji vjerujem svim srcem, gledati svoje suradnike i tim zadovoljne kako svi zajedno rastemo radeći ono što volimo i naposlijetku, kad se osvrnem pa pogledam u ogledalo vidim onu istu Anu, koja se nije nimalo promijenila, već oplemenila korijen koji je dobila zahvaljujući roditeljima i njihovom odgoju.

Foto: A1 Hrvatska

Na koji način pokušavate balansirati poslovne obaveze i privatni život?

Dobrom organizacijom. Ona je ključ. Početak i kraj. Sve zapisujem, poštujem rokove i vrijeme. Kako u poslovnom smislu tako i privatnom. Iznimno mi je važno poštovati vrijeme. Pogotovo privatne momente, oni su mi punjač baterija za sve, a pogotovo poslovnu i profesionalnu sferu djelovanja.

Možete li podijeliti neko iskustvo koje vas je posebno oblikovalo kao poduzetnicu? 

Imam osjećaj da me poduzetništvo odgaja na jedan način koji nikad nisam mogla niti sanjati, a kamoli poznavati. Upoznala sam jednu potpuno novu vrstu odgovornosti. Upoznala sebe u nekim novim dimenzijama, te shvatila koliko mogu i hoću kad se sve čini nemogućim! Poduzetništvo je najbrža škola osobnog rasta, kao i rezultat istog.

Koji su vaši najdraži trenuci ili postignuća otkad ste započeli svoj podcast?

Osjećaj mira. Osjećaj ispunjenosti srca. Radeći i živeći ono što volim. Gledati, osvrnuti se unatrag, podsjetiti se… gdje sam bila, kuda idem, koga imam iza leđa, te presretna sa suputnicima koji lete sa mnom Putem oblaka!

Kako razvijate nove ideje za svoj podcast?

U svojim “tišinama” i vremenu koje je samo moje. Kada ispraznim glavu. Kada sam opuštena… bivam svjesna koje nove granice komfora mogu dalje probiti. Stavim ih potom na papir, posložim operativno stvari i krenem u akciju dok ih ne završim! 

Foto: A1 Hrvatska

Kako su vaša osobna iskustva i vrijednosti utjecala na sadržaj i smjer vašeg podcasta?

Njih kompletno živim kroz podcast i to je predivno! Kroz razgovore sa svojim gostima imam zapravo priliku svaki put rasti. Zahvaljujući njihovim pričama i primjerima, motivaciji i inspiraciji koju žive kroz svoja djela, poglede ka životu i ljubav prema onom što rade i žive. Slušam, pitam, propitkujem i uživam u tome.

Koje savjete imate za mlade žene koje žele krenuti putem poduzetništva?

Da slušaju srce, uvijek i zauvijek. I onda kad je najglasnije i najhrabrije, ali i onda kada je najtiše zbog objektivnih okolnosti, oluja i nevremena koje poduzetništvo pogotovo na počecima donosi. No, svaki titraj tog istog srca, svako ulaganje nakon njega i potom svaki odraz kasnije će biti lakoća za let među vlastite oblake.
 

Sadržaj nastao u suradnji s A1Hrvatska. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije