Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA MLADE KURDE

Amnesty International optužio Tursku za ubojstva civila

Bombardiranje Turska
Reuters/PIXSELL
08.02.2012.
u 17:28

Rođaci ubijenih Kurda najavili su da će protiv Turske podnijeti tužbu Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu

Amnesty International (AI) optužio je Tursku za ubojstva 34 kurdska civila u prosincu 2011. godine te zatražio da se pronađu i kazne odgovorni za incident, prenosi Al Jazeera Balkans.

>>U napadu turskih zrakoplova ubijeno 35 mladih krijumčara

Iako je od zračnog napada, koji je turska vojska nad kurdskim civilima izvršila u pograničnom području s Irakom, prošlo gotovo mjesec i pol dana, Međunarodna organizacija za ljudska prava tek je nedavno izrazila ''zabrinutost'' i zatražila od turskih vlasti da obavi ''neovisnu i objektivnu istragu'' te pokrene postupak kažnjavanja odgovornih.

Turske vlasti su ranije negirale zločin te se pravdale da vojni dužnosnici tijekom napada nisu znali da je riječ o civilima koji su se bavili švercom duhana, već su smatrali da je riječ o pobunjenicima koje se bore za autonomiju svog naroda u Anatoliji.

Rođaci stradalih i dalje optužuju tursku vojsku za zločin te za blokiranje mjesta stradanja odmah nakon incidenta zbog čega je nekoliko ranjenika podleglo ozljedama. Zbog toga su najavili da će protiv Turske podnijeti tužbu Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

 

Komentara 4

OB
-obrisani-
18:53 08.02.2012.

koje su budale ovi tureki, šuruju sa ckg ložom a ovi im stalno rade o glavi i blate ih gdje stignu, samo se što više naguzite njima tureki budete najebali skroz

AS
a_sutra
23:22 08.02.2012.

Sta ce jadni Turci, nemaju iskustva u genocidu.

OR
orisis
11:33 09.02.2012.

Proshla su vremena kad su mogli nekazhnjeno nabijati na kolce...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije