Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

'Trumpu Europa nije bila puno više od posljednje savezničke rupe na svjetskoj svirali'

Kao poslovni čovjek, Trump je dobro računao da je globalizacija više koristila Kini nego Americi; kao državnik, krivo je mislio da američke pozicije u svijetu može obraniti politikom novoga izolacionizma.

Komentari 33

Avatar Warded
Warded
12:52 04.11.2020.

Za koga god si ti Galiću, slugo svih režima, ja sam automatski protiv.

VL
VJ
vjekoslavkatalina
12:50 04.11.2020.

Galić Plenkijev bliski prijatelj i svojevrsni trbuhozborac...pobjedili Trump a ne sumnjam da se strogo biljezi sve sto izađe u javnost i medije....bice dobro da nam u slucjau pobjede trump ne istovari bombe na glavu..a njegovu podrsku mozemo zaboraviti pa makar i onu pro forme...klasicno hrvatsko pucanje u vlastitu nogu

VL
Avatar manjejeviše
manjejeviše
12:55 04.11.2020.

Ajde dopisniku iz Pariza 80-ih ne resi !

VL
SP
Spadalo
12:46 04.11.2020.

Poltronu

VL
ZA
zagabria5
13:46 04.11.2020.

Komentatori navijaju za Trumpa i njegov turbo kapitalizam kao da je Hrvatska puna bogatih industrijalaca pa im to odgovara. A ustvari puna je siromašne radničke klase kojoj takav turbo kapitalizam ne odgovara jer ih ostavlja u prašini. Pa neka navijaju i dalje za vastitu propast, ništa novo na ovim prostorima.

VL
DU
Deleted user
12:57 04.11.2020.

Ovo je najkraći članak Mirka Galića koji sam imao prigodu vidjeti u proteklih četrdesetak godina. Toliko mu teško pada mogućnost da Trump bude još četiri godine predsjednik da se jadan podpuno izbezumio.

VL
DU
Deleted user
13:14 04.11.2020.

Ovaj je slican onom Puhovskom... brblja a niko ga ne slusa..

VL
JO
jorgen
12:45 04.11.2020.

Galiću, ti Iran klasificiraš kao opasnu zemlju? Koliko je ta država izvršila agresija na druge zemlje u zadnjih 100 godina? 0? Koliko je agresija izvršio SAD u istom razdoblju? U koliko su ratova članice EU sudjelovale, a čiji rezultat su milijuni mrtvih i stotine milijuna raseljenih? Tko je opasniji?

VL
Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
13:22 04.11.2020.

Gosp. Galiću, pa normalno je da je većina europskih državnika za Demokrate, jer je Amerika pomaknuta u desno od Europe...Demokratska stranka u Americi je jednaka desnom centru u Europi, a Republikanska stranka u Americi je jednaka extremnoj desnici u Europi...naročito u ekonomiji

VL
LA
Lažnipovjesničar
13:18 04.11.2020.

Crveni kameleonu, prključi se na bocu kisika nakon pobjede Trumpa😎🇺🇸 i ne skidaj se s nje još "four years". To je dobro za zdravlje. Žile se pročiste.🤒🤕😁

VL
ZA
zagabria5
13:37 04.11.2020.

Vro dobar osvrt Mirka Galića. Amerika pod Trumpom ne znači ništa dobro za Europu. Ali kao što je autor rekao ovo je krajnje vrijeme da Europa konačno svoju sudbinu uzme u vlastite ruke. Nakon desetljeća lagodnog života u sjeni američkog obrambenog kišobrana i povlaštenog ekonomskog položaja, EU se konačno mora osamostaliti. Biti će teško jer Europa je stara, umorna pa i razmažena. Ali alternativa je kaos kao u Americi, daljnje sukobljavanje sa nekontroliranim priljevom imigranata i popuštanje američko kinesko ruskim predatorima. Mnogi bi nesumnjivo voljeli vidjeti Europu na podu. Mi kao zemlja ionako smo navikli na loš život, nama će promjena biti manje izražena. Ali mi se pogotovo moramo trgnuti i pobijediti domaće Trumpove na vlasti koji su bez koristi kao i Trump i konačno krenuti u izgradnju bolje budućnosti sa ljudima koji će nas znati povesti u tu budućnost.

VL
DU
Deleted user
13:02 04.11.2020.

SAD-e od ovakve Europe nemaju nikakvu korist! EU je samo balast koji Amerikanci moraju branit i kreditirat! Ako pobjedi Trump Amerika će opet biti velika i moćna.

VL
Avatar Pleše.S.Vukovima
Pleše.S.Vukovima
17:52 04.11.2020.

Odličan članak g.Galiću...

VL
DU
Deleted user
12:46 04.11.2020.

Svakako su prvi u nečemu- najzaduženija su država na svijetu sa 23 triljuna $ duga.

VL
SC
Serious_Callers_Only
13:10 04.11.2020.

Europska politika prema SAD je kao bivša cura koja stalno zove ljigavog, sebičnog tatinog sina. Amerika nije ništa i nema sa nama ništa. Od njih uvozimo samo dijelove za zastarjele, nekvalitetne oružane sisteme.

VL
KP
konzervativni_preporod
13:29 04.11.2020.

trump uvjerljivo gazi korumpiranu demokratsku partiju.. galiću pojest ćeš se od muke kad trump pobijedi a tvoje lažljive premise iznešene ovdje ćemo ti nabijati na nos svaki sljedeći put kad zineš

VL
Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
13:36 04.11.2020.

interesantan je bio dokumentarac o Trumpu i Bidenu koji je prije neki dan emitirala talijanska državna TV (RAI 2) ...prikazivali su životopis dvojice kandidata od djetinjstva do danas...tu se vide razlozi zašto je Trump odrastao u psihopata, a Biden uu normalnu osobu...Trump je bio teško razočaran u svoju majku u ranom djetinjstvu i to je prouzročilo da kasnije u životu nije imao povjerenja u žene i sa njima je održavao samo površne odnose...u stvari on u cilom svom životu s niti jednom ženom nije uspio postići intimnost i prisnost, jer je kao muškarac ostao nezreo...s druge strane je htio udovoljiti ocu koji ga je učio da mora biti gruba muškarčina da bi se probio u životu...to je od Trumpa napravilo psihopata kakav je danas

VL
DU
Deleted user
13:29 04.11.2020.

Trebao je Trump upravljati sa EU ili kako? Ne bi se u tom slučaju moglo kritizirati EU političare jer bi bio odgovoran netko drugi? Joj, joj...samo da je upravljati, a živjeti na lovorikama bez odgovornosti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.