Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
F-22

Amerikanci presreli ruske bombardere i mlažnjake kod obale Aljaske

F-22
Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL
22.05.2019.
u 12:11

"Ruski bombarderi i lovci ostali su u međunarodnom zračnom prostoru i niti u jednom trenutku nisu ušli u američki ili kanadski zračni prostor"

Američki mlažnjaci F-22 presreli su u ponedjeljak ruske bombardere i dva mlažnjaka Su-35 kod obale Aljaske, izvijestili su Amerikanci.

Ruski nuklearno osposobljeni bombarderi Tupoljev Tu-95 uletjeli su u zračnu obrambenu identifikacijsku zonu, koja se prostire 300-tinjak km od zapadne obale Aljaske, piše CNN.

- Ruski bombarderi i lovci ostali su u međunarodnom zračnom prostoru i niti u jednom trenutku nisu ušli u američki ili kanadski zračni prostor - priopćila je Sjevernoamerička zračna obrambena komanda.

Američki vojni dužnosnici ovakve letove video kao dio obuke ruske vojske za potencijalnu krizu, kao i slanje poruke snage.

Ključne riječi

Komentara 11

BA
barbaizamerike
18:09 22.05.2019.

Istina :Ameri Ruskim avionima blokirali sve komunikacije i navigacije pa se Ruski piloti izgubili a Ameri ih kasnije odblokirali i radili viceve na racun Rusa

Avatar alexandarkeller
alexandarkeller
15:27 22.05.2019.

To se nekada nazivalo "zveckanje oružjem".

SR
sramitese
13:10 22.05.2019.

hrvatska ce sigurno kupiti ove avione ..ovaj clanak je samo dio pocetka i najava.. toga posla..jer to tako rade pametni i sposobni..u to sam siguran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije